Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напруженість магнітного поля



Намагнічуюча сила в симетричних магнітних полях, наприклад, у магнітному полі кільцевої котушки, розподіляється рівномірно вздовж магнітної лінії.

Частка намагнічуючої сили, яка припадає на одиницю довжини магнітної лінії, називається напруженістю магнітного поля. Напруженість магнітного поля позначається буквою і є однією з характеристик поля.

Напруженість магнітного поля в заданій точці залежить від сили струму, форми провідника і не залежить від магнітних властивостей намагнічуваного тіла. Напруженість магнітного поля є векторна величина. Напрям напруженості поля в ізотропних речовинах збігається з напрямом магнітної лінії в даній точці (рис.12.4).

Рис.12.4

Напруженість

, (12.12)

де -МРС, А; -довжина лінії, м.

Одиницею вимірювання напруженості магнітного поля в СІ є ампер на метр (А/м).

Магнітна індукція,намагніченість і напруженість магнітного поля пов’язані між собою співвідношенням

(12.13)

звідки

. (12.14)

У частинному випадку для пустоти і неферомагнітних середовищ , тодi

, (12.15)

В ізотропному середовищі справджується співвідношення

(12.16)

З останньої формули можна вивести одиницю вимірювання магнітної індукції -теслу:

,

де -вебер.

Часто при розрахунках магнітних кіл користуються одиницею вимірювання магнітної індукції, яка не належить СІ – гаусс (Гс): .





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...