Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні несправності системи мащення



№пп Несправність Причина
  Зниження тиску масла або його відсутність - низький рівень масла в піддоні картера двигуна - підвищення температури масла і недостатня її в'язкість; - засмічення маслоприймача; - заїдання редукційного клапана у відкритому положенні; - спрацювання вкладишів колінчастого вала; - несправність масляного насоса та його привода.
  Збільшений тиск масла - застосування масла підвищеної в'язкості (густе масло); - заїдання редукційного (запобіжного) клапана насоса в закритому положенні.

Щоденне технічне обслуговування: - Перевіряють рівень масла в картері двигуна за допомогою щупа - перевірити відсутність підтікання масла в системі мащення, - 2. Технічне обслуговування - ТО-1: - Очистити центрифугу або замінити масляні фільтра 3. Технічне обслуговування - ТО-2: - виконати роботи ТО-1 - замінити масло в піддоні картера двигуна 4. Сезонне технічне обслуговування: - промити систему змащення двигуна і замінити сорт масла залежно від пори року.

Система живлення карбюраторного двигунаПризначення та прилади системи живлення карбюраторних двигунівЯке призначення системи живлення в карбюраторних двигунах? Система живлення карбюраторних двигунів служить для зберігання палива, очищення повітря і палива, приготування горючої суміші, підведення її в циліндри двигуна і відведення відпрацьованих газів з них. Система живлення карбюраторного двигуна 1- паливний насос, 2- повітряний фільтр, 3- карбюратор, 4- рукоятка керування повітряною заслонкою, 5 і 6 - рукоятка і педаль керування дроселями, 7- паливопроводи, 8 і 9- покажчик і вимірювач рівня палива, 10 - паливний бак, 11 - кран, 12 - фільтр-відстійник, 13- глушник, 14 - приймальні труби глушника, 15 - випускний трубопровід двигуна, 16 - випускна труба глушника Які прилади входять в систему живлення карбюраторних двигунів та їх взаємодія? Система живлення карбюраторного двигуна складається з паливного бака, паливного фільтра-відстійника, паливного насоса, фільтра тонкого очищення палива, карбюратора, повітряного фільтра, впускного трубопроводу, випускного трубопроводу, газоотводящий труби з глушником шуму випуску відпрацьованих газів, сполучних трубопроводів і бензостійкі шлангів, паливо забірного крана; покажчика рівня палива в паливному баку, педалі управління дросельної заслінкою, кнопки управління повітряної і дросельної заслінками карбюратора. При роботі двигуна паливо з паливного бака примусово за допомогою паливного насоса подається в камеру поплавця карбюратора, попередньо очистивши у фільтрі-відстійнику і фільтрі тонкого очищення. Одночасно в карбюратор надходить повітря, попередньо очищений в повітряному фільтрі. У карбюраторі паливо змішується з повітрям в заданій пропорції і утворюється горюча суміш, яка по впускному трубопроводу надходить у циліндри двигуна, де стискається, запалюється і згорає, виділяючи теплову енергію, яка за допомогою механізмів і систем перетворюється на механічну і у вигляді крутного моменту передається на колеса автомобіля, приводячи його в рух. Відпрацьовані гази з випускного трубопроводу відводяться в атмосферу.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 9561 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.014 с)...