Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програмні засоби управління мережами



Управління розподіленими інформаційними системами - джерело постійного головного болю менеджерів і системних адміністраторів. Інформаційна інфраструктура сучасного підприємства представляє собою складний конгломерат різномасштабних і різнорідних мереж і систем. Щоб забезпечити їх злагоджену і ефективну роботу, необхідна управляюча платформа корпоративного масштабу з інтегрованими інструментальними засобами. Проте до недавнього часу сама структура індустрії мережевого управління перешкоджала створенню таких систем - гравці цього ринку прагнули до лідерства, випускаючи продукти обмеженою області дії, що використовують засоби і технології, не сумісні з системами інших постачальників. Сьогодні ситуація змінюється на краще - з'являються продукти, претен-дмуть на універсальність управління усім розмаїттям корпоративних інформаційних ресурсів, від настільних систем до мейнфреймів і від локальних мереж до ресурсів Мережі. Одночасно приходить усвідомлення того, що керуючі додатки повинні бути відкриті для рішень всіх постачальників.

Платформи управління мережею в свій час здавалися хорошою ідеєю. Коли альтернативою платформі управління було або використання безлічі розрізнених програмних інструментів для конфігурації, моніторингу, діагностування або супроводу кожного окремого компонента, або написання свого власного додатка, що розглядав всі компоненти як систему, гідності HP OpenView, SunNet Manager, NetView 6000 або Cabletron Spectrum не піддавались сумніву.

Платформи управління мережею надають цілий сонм цінних і складних сервісів. Вони мають механізм автоматичного виявлення всіх компонентів в мережі. Вони відображають знайдені компоненти на графічній карті, що відбиває реальну топологію мережі. Вони застосовують SNMP для збору даних про конфігурації і продуктивності маршрутизаторів, комутаторів, мостів і концентраторів. Вони зберігають зібрані відомості в базі даних, доступ до якої здійснюється за допомогою спеціального додатка для консолі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...