Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Pозрахунок і вибір апаратів захисту



Від правильного розрахунку і вибору апаратів захисту в проекті виконання робіт залежить надійність відключення коротких замикань. Враховуючи, що в найбільш поширених мережах з глухозаземленою нейтраллю від надійності роботи апаратів захисту залежить ефективність одного з найважливіших заходів захисту - занулення, стає очевидним зв'язок розрахунку і вибору апаратів захисту від коротких замикань з електробезпекою при. експлуатації електроустановок у будівництві.

Вибір апаратів захисту. Апарати захисту вибирають, виходячи з конкретної схеми електропостачання будівельного майданчика, умов експлуатації, компоновки і конструктивних особливостей електроустаткування.

Для захисту мереж і електроприймачів від коротких замикань застосовують плавкі запобіжники і автомати.

Плавкі запобіжники. За конструктивним виконанням вони поділяються на: пробкові (Е27, Е40, ПДС, ПРС), трубчасті розбірні із закритими фібровими трубками без наповнення (ПР-2) і з фарфоровими патронами, заповненими кварцовим піском, - розбірні (ПН-2) і нерозбірні (НПН).

У запобіжниках типу ПР-2 при розплавленні плавкої вставки дуга, яка виникає, гаситься газом, що виділяється усередині фібрової трубки. Ці запобіжники мають невелику розривну здатність.

На відміну від запобіжників ПР-2 в запобіжниках ПН-2 і НПН гасіння дуги відбувається завдяки її розгалуженню і охолоджуванню на великій поверхні зерен кварцового піску. Ці запобіжники відрізняються швидкодією і володіють струмообмежувальною властивістю і більшою вимикальною здатністю при менших габаритах. Їм слід віддавати перевагу.

Час спрацьовування плавких запобіжників залежить від сили струму короткого замикання, який розплавляє плавку вставку. Чим більше сила цього струму порівняно з номінальною силою струму плавкої вставки, тим менше час спрацьовування запобіжника.

У плавких запобіжниках слід розрізняти номінальну силу струму запобіжника - найбільше значення сили струму, на яку розраховані його струмопровідні частини, і номінальну силу струму плавкої вставки - найбільше значення сили струму, при якій гарантується робота плавкої вставки невизначений час без розплавлення. Технічні дані найбільш поширених при електропостачанні будівельних об'єктів запобіжників наведені в таблиці 4.6.

Таблиця 4.6 - Технічні характеристики запобіжників





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 703 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...