Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Київ 2013



МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Національний авіаційний університет

ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА

ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА

Лабораторний практикум для студентів напряму підготовки 6.050202 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегоровані

технології»

Київ 2013


ЗМІСТ

Вступ....................................................................................... 4

Лабораторна робота 1. ДОСЛІДЖЕННЯ НЕРОЗГАЛУЖЕНОГО КОЛА ЗМІННОГО СТРУМУ 5

Лабораторна робота 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ
КІЛ МЕТОДОМ РІВНЯНЬ КІРХГОФА....................................... 8

Лабораторна робота 3. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ
КІЛ МЕТОДОМ КОНТУРНИХ СТРУМІВ................................ 14

Лабораторна робота 4. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ
КІЛ МЕТОДОМ ВУЗЛОВИХ ПОТЕНЦІАЛІВ.......................... 19

Лабораторна робота 5. ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ
ЕЛЕКТРИЧНИХ КІЛ МЕТОДОМ ПЕРЕТВОРЕНЬ................... 23

Лабораторна робота 6. ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЗОНАНСНИХ ЯВИЩ В КОЛАХ ЗМІННОГО СТРУМУ 28

Лабораторна робота 7. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ ЯВИЩ В ТРИФАЗНИХ КОЛАХ ЗМІННОГО СТРУМУ ТИПУ «ЗІРКА–ЗІРКА» З НУЛЬОВИМ ПРОВОДОМ 31

Лабораторна робота 8. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ ЯВИЩ В ТРИФАЗНИХ КОЛАХ ЗМІННОГО СТРУМУ ТИПУ «ТРИКУТНИК–ТРИКУТНИК»..................... 36

Лабораторна робота 9. ДОСЛІДЖЕННЯ НЕЛІНІЙНИХ КІЛ ПОСТІЙНОГО СТРУМУ 39

Лабораторна робота 10. ДОСЛІДЖЕННЯ МАГНІТНИХ КІЛ ПОСТІЙНОГО СТРУМУ 43

Лабораторна робота 11. ДОСЛІДЖЕННЯ ОДНОФАЗНОГО ТРАНСФОРМАТОРА 48

Лабораторна робота 12. ДОСЛІДЖЕННЯ ТРИФАЗНОЇ
АСИНХРОННОЇ МАШИНИ.................................................... 55

Лабораторна робота 13. ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ГЕНЕРАТОРА ПОСТІЙНОГО СТРУМУ.................................................................................................... 62

Лабораторна робота 14. ДОСЛІДЖЕННЯ МАШИНИ
ПОСТІЙНОГО СТРУМУ З НЕЗАЛЕЖНИМ ЗБУДЖЕННЯМ. 69

Лабораторна робота 15. ДОСЛІДЖЕННЯ МАШИНИ ПОСТІЙНОГО СТРУМУ З ПОСЛІДОВНИМ ЗБУДЖЕННЯМ................................................................................. 74

Список літератури................................................................ 79


ВСТУП

Лабораторні роботи підготовлено згідно з робочою навчальною програмою дисципліни „Електротехніка та електромеханіка” для студентів напряму підготовки 6.050202 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегоровані технології».

Мета лабораторних робіт – закріплення теоретичних знань студентів, вдосконалення навичок дослідження фізичних процесів, що супроводжують електричне та електромеханічне перетворення енергії.

Роботи виконуються у три етапи. На першому підготовчому етапі, який передує роботі в лабораторії, студент повинен ознайомитись з метою роботи; за допомогою літератури вивчити теоретичні аспекти роботи; відповісти на частину контрольних запитань; підготувати протокол лабораторної роботи, в якому вказати мету роботи, головні етапи завдання, таблицю для запису результатів дослідження.

На другому етапі, безпосередньо в лабораторії, необхідно зібрати схему розрахункової моделі, або скласти програму для розрахунків. Протягом досліджень, занотовуючи отримані результати, необхідно одночасно аналізувати їх з метою запобігання похибок, які можуть виникнути за рахунок недосконалості моделі або помилок у програмі.

На завершальному етапі роботи необхідно провести обчислення, накреслити графіки та діаграми, порівняти результати дослідів з теоретичними розрахунками і зробити висновки відносно досліджених процесів, занотувати їх у звіт роботи. Дати відповідь на контрольні питання і захистити роботу перед викладачем.

До виконання лабораторної роботи допускаються лише підготовлені студенти, які виконали перший етап запланованої роботи і мають повністю оформлену попередню роботу.

Лабораторна робота 1

ДОСЛІДЖЕННЯ НЕРОЗГАЛУЖЕНОГО КОЛА ЗМІННОГО СТРУМУ

Мета: дослідити коло однофазного змінного струму при послідовному з’єднанні споживачів з різним характером опорів. Побудувати векторну діаграму напруг.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...