Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік напрямів підготовки і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка педагогічних працівників



Передбачається змінити назву напряму підготовки «Педагогічна освіта» та спеціальностей і привести їх у відповідність до вимог Державного стандарту загальної середньої освіти:


Шифр Назва напряму підготовки Назва спеціальностей
  Освіта Дошкільна освіта Початкова освіта Українська мова і література Мова і література (із зазначенням мови) Історія Музичне мистецтво Образотворче мистецтво Математика Біологія Географія Фізика Хімія Технології Інформатика Фізична культура Професійна освіта (за профілем підготовки) Корекційна освіта Соціальна педагогіка Практична психологія Валеологія

За умови виконання вимог галузевих стандартів вищої педагогічної освіти підготовку педагогічних працівників у класичних університетах та інших вищих навчальних закладах можна також здійснювати за напрямами підготовки та спеціальностями, за якими передбачено присвоєння кваліфікації вчителя:

Шифр Назва напряму підготовки Назва спеціальностей
  Фізичне виховання і спорт Фізичне виховання; фізична реабілітація
  Мистецтво Хореографія; образотворче та декоративно-прикладне мистецтво
  Історія Історія
  Філологія Українська мова та література; мова і література (із зазначенням мови)
  Психологія Психологія
  Право Правознавство
  Фізика Фізика; астрономія
  Прикладна фізика Біофізика
  Хімія Хімія
  Біологія Біологія; біохімія; біофізика; зоологія; ботаніка
  Географія Географія
  Екологія Екологія та охорона навколишнього середовища
  Математика Математика
  Прикладна математика Інформатика

З метою підготовки педагогічних працівників до викладання двох і більше навчальних предметів та здійснення ними інших навчально-виховних функцій передбачено поєднання педагогічних спеціальностей і педагогічних спеціалізацій, що входять до напряму підготовки «Освіта».

Педагогічні спеціалізації запроваджуються для підготовки педагогічних працівників до викладання навчальних предметів

варіативного компоненту навчального плану загальноосвітніх навчальних закладів, а також до проведення позашкільної і поза-класної роботи з урахуванням професійних потреб замовника і задоволення особистісних освітніх інтересів студенга.

Поєднуватися можуть лише споріднені за змістом спеціальності. Перелік поєднання спеціальностей і спеціалізацій та перелік профілів підготовки за спеціальністю «Професійна освіта» розробляються і затверджуються Міністерством освіти і науки.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...