Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі і склад Військово – Морських Сил ЗС України



Україна є і залишиться морською державою. Геополітичні умови, наявність великих морських кордонів вимагають мати Військово-Морські Сили ЗС України, спроможні до дій щодо стримування, локалізації та нейтралізації збройного конфлікту на приморському напрямку.

ВМС забезпечують недоторканність морських і прибережних територій України й надають можливість їй зберігати статус розвиненої морської держави.

Військово-Морські Сили призначені для ураження об’єктів військового і воєнно-економічного потенціалів противника, розгрому його військово-морських сил на океанських і морських просторах, порушення на морських напрямках комунікацій, для підтримки Сухопутних військ при проведенні ними операцій на морських напрямках, висадки морських десантів, для здійснення вогневої підтримки військ, що діють уздовж узбережжя. До складу Військово-Морських Сил входять: надводні сили, підводні сили, морська авіація, берегові ракетні війська, війська берегової оборони, морська піхота та підрозділи бойового, технічного і тилового забезпечення показано на рис. 1.3.6.

Рис. 1.3.6. Роди військ Військово-Морських Сил

Рис. 1.3.7. Структура командування Військово Морських Сил

Надводні сили флоту у своєму складі мають надводні кораблі і катери різних класів (ракетні, протичовнові, артилерійсько-торпедні, протимінні, десантні та інші.)

Підводні сили призначаються для пошуку і знищення підводних і надводних кораблів і суден противника, ведення розвідки, висадки диверсійних груп на узбережжя противника, виконання мінних завад та вирішення інших завдань. Представлені єдиним дизельним підводним човном «Запоріжжя».

Ракетні кораблі і катери озброєні крилатими ракетами і здатні знищувати надводні кораблі і транспорт противника на морі.

Протичовнові кораблі призначені для пошуку і знищення підводних човнів противника.

Артилерійсько-торпедні кораблі (крейсери, есмінці) застосовуються в якості сил охорони в складі конвоїв і десантних загонів, а також для вогневої підтримки десантів при висадці на берег та виконанні інших задач.

Протимінні кораблі використовуються для пошуку і знешкодження мін противника в районах плавання своїх кораблів і транспортів.

Десантні кораблі застосовуються для перевезення морем і висадки на берег, що зайнятий противником підрозділів, частин морської піхоти та Сухопутних військ, що діють в якості морського десанту.

Авіація ВМС включає в свій склад протичовнову, розвідувальну, спеціальну авіацію.

Берегові ракетно-артилерійські війська призначені для оборони морського узбережжя і важливих об’єктів флоту на березі, а також прибережних комунікацій. Вони мають на озброєнні керовані ракети та артилерійські гармати.

Морська піхота призначена для ведення бойових дій в складі морських десантів, а також для оборони узбережжя, морських баз, портів. Разом з частинами Сухопутних військ морська піхота може діяти в складі передових загонів, або в першому ешелоні десанту при висадці на необладнане узбережжя або в якості штурмового загону при висадці в порт, має на озброєнні стрілецьку зброю, танки, артилерію, БМП, БТР, РПГ і інші види озброєння і техніки.

Питання для самоконтролю

1. Зміст дисципліни «Тактика», що вивчає і досліджує теорія і практика «Тактика».

2. Призначення, склад та задачі Збройних Сил України.

3. Завдання Міністерства оборони, Генерального штабу щодо керівництва Збройними Силами.

4. Задачі, склад Сухопутних військ, їх родів військ і спеціальних військ.

5. Задачі, склад Повітряних сил та Військово-Морських Сил.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 1373 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...