Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення і склад Збройних Сил України



РОЗДІЛ 2. Концепція «академічної хмари»

Збройні Сили України побудовані і функціонують на основі Воєнної доктрини України, затвердженої Верховною Радою, і законів України «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України».

Оборона України – це комплекс політичних, економічних, екологічних, воєнних, соціальних і правових заходів по забезпеченню незалежності, територіальної цілісності, захисту інтересів держави і мирного життя народу. Метою оборони України є створення всіх необхідних умов для запобігання воєнного нападу і збройної відсічі можливій агресії проти України у будь-який часі за будь-яких обставин. Оборона України базується на готовності ЗСУ, економіки, населення, території до оборони і базується відповідно до воєнної доктрини країни.

Воєнна доктрина – це прийнята державою система поглядів і положень про її військову безпеку, про будівництво Збройних Сил, їх існування та використання. Воєнна доктрина України має оборонний характер.

Воєнно-політичне керівництво Збройними Силами України здійснює Міністерство Оборони


Завдання Міністерства Оборони України
- Участь у реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва; - Визначення рівня воєнної загрози національній безпеці України; - Стратегічне планування розвитку ЗСУ; - Всебічне забезпечення ЗСУ; - Реалізація військово-технічної політики; - Забезпечення розвитку військової освіти та науки; - Проведення державної військової кадрової та військово-соціальної політики; - Контроль за дотриманням законодавства. Створення умов для демократичного цивільного контролю над ЗСУ.

 
 


Оперативне керівництво Збройними Силами України здійснює Генеральний Штаб
Завдання Генерального Штабу
- Стратегічне планування застосування ЗС та інших військових формувань; - Забезпечення функціонування систем управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями; - Доведення завдань. Організація та контроль їх використання; - Визначення потреб і ресурсів, необхідних для виконання покладених завдань та контроль за їх одержанням; - Організація підготовки ЗС України; - Контроль стану бойової та мобілізаційної готовності, боєздатності органів управління, військ і сил; - Організація комплектування ЗС та інших військових формувань.

Структура ЗСУ встановлена законом України «Про Збройні Сили України» і складається з ГШ, трьох видів Збройних Сил-СВ, ПС, ВМС, та об’єднань, з’єднань,військових частин, навчальних закладів, установ та організацій, що не належать до видів Збройних сил показано на рис. 1.2.1.

СТРУКТУРА ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ

 
 


 
 


З’ЄДНЯННЯ, ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ, НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ, УСТАНОВИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ, ЩО НЕ НАЛЕЖАТЬ ДО ВИДІВ ЗСУ
       
 
   
 


 
 


Рис.1.2.1. Структура Збройних Сил України.

За функціональним призначенням Збройні Сили України складаються з об’єднаних сил швидкого реагування, основних сил оборони, стратегічних резервів

Функціональні структури ЗС України в своєму складі мають:

Об’єднані сили швидкого реагування(ОСШР)

Призначені для запобігання і стримування можливої агресії проти України, негайного реагування на загрози у воєнній сфері, нейтралізації (ліквідації) конфліктів низької інтенсивності та недопущення переростання їх у локальну (регіональну) війну. У мирний час ОСШР повинні бути готові до участі у миротворчих (гуманітарних та контр терористичних операціях, ліквідації наслідків можливих аварій, катастроф та стихійних лих.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 4244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...