Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До виконання курсового проекту



З ДИСЦИПЛІНИ "ЕЛЕКТРИЧНІ СТАНЦІЇ ТА ПІДСТАНЦІЇ "

Дніпропетровськ


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

З ДИСЦИПЛІНИ " ЕЛЕКТРИЧНІ СТАНЦІЇ ТА ПІДСТАНЦІЇ "

для студентів будь-якої форми навчання

за напрямом підготовки 6.050701 "Електротехніка та електротехнології"

Дніпропетровськ

Державний ВНЗ «НГУ»

Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни „Електричні станції та підстанції для студентів будь-якої форми навчання за напрямом підготовки 6.050701 "Електротехніка та електротехнології" / Упорядн.: І.В. Жежеленко, Л.П. Ворохов, Ю.А. Папаїка, О.Г. Лисенко. – Дніпропетровськ: Державний ВНЗ «НГУ», 2011.– 33 с.

Упорядники:

І.В. Жежеленко, професор

Л.П. Ворохов, доцент

Ю.А. Папаїка, доцент

О.Г. Лисенко, асистент

Розглянуто та затверджено на засіданні кафедри систем електропостачання.

Відповідальний за випуск – заст. зав. кафедри СЕП

С.І. Випанасенко, д-р техн. наук, професор


Вступ

Одним з найважливіших елементів системи електропостачання є електричні станції та підстанції. Нормальне функціонування генераторів, трансформаторів, синхронних компенсаторів та комутаційної апаратури забезпечує надійність генерування, передачі, розподілу електричної енергії.

Курсовий проект з курсу «Електричні станції та підстанції» сприяє засвоєнню студентами теоретичного матеріалу, набуттю навичок самостійної роботи з розрахунку і з проектування основних елементів електричної частини підстанцій. Навчально-методичні вказівки до курсового проектування складені відповідно програми дисципліни «Електричні станції та підстанції систем електропостачання» для студентів спеціальності «Електротехнічні системи електроспоживання».

Навчально-методичні вказівки значно скорочують затрати часу студента, активізують і конкретизують його роботу, особливо в початковій стадії виконання проекту. Разом з тим використання даних вказівок не може замінити самостійну роботу студента під керівництвом консультанта над рекомендованою навчальною і довідковою літературою. В посібнику не повторюються відомості, які приведені в підручниках, довідниках, каталогах, а лише даються посилання на відповідну літературу, список якої наводиться в кінці методичних вказівок. Крім того у методичних вказівках існують додатки, у яких приведено перелік основного електрообладнання (вимикачів, роз’єднувачі, трансформаторів струму та напруги) вітчизняного та імпортного виробництва. Однак ці матеріали мають рекомендований характер і не звільняють студента від самостійного прийняття рішення по вибору типу комплектного розподільчого пристрою (КРП), типів вимикачів та інших електричних апаратів.

Навчальне проектування необхідно виконувати відповідно з [1], [2], [3], схеми і креслення повинні відповідати чинним стандартам і нормам ЄСКД. При виконанні креслень обов’язково використовувати типові схеми підстанцій. Креслення допускається виконувати за допомогою сучасних програм комп’ютерної графіки. Пояснювальна записка об’ємом 25-30 аркушів оформляється у Microsoft Office Word (формули з повним поясненням набираються у Equation або Math Type) або рукописно.

Курсовий проект виконується студентами самостійно, пошук необхідної технічної інформації у довідниковій літературі і електронних джерелах є невід’ємною частиною курсового проектування. При виникненні ускладнень при проектуванні студент приймає інженерне рішення даної проблеми, яке особисто відстоює при захисті курсового проекту.

Разом з тим в курсовому проекті неможлива комплексна розробка всіх частин підстанції, що має місце в практиці проектних організацій. Тому в завданні зменшений об’єм і визначені деякі умовності і допуски, які спрощують проектування. Завдання на курсовий студент отримує на 1-2 тижні навчального семестру. Контроль виконання проекту проводиться щотижнево. Кінцевий строк виконання проекту 15 тиждень семестру. Після перевірки викладачем і усуненні зауважень студент особисто захищає проект екзаменаційній комісії.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...