Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення технологічних властивостей



Насипна маса є об'ємною характеристикою і представляє собою масу одиниці об'єму вільно насипаного порошку.

Для визначення насипної щільності використовують волюмометр (рис.1.1).

Визначення текучості порошку роблять за допомогою приладу, зображеного на рисунку 2.2. У конічну лійку під кутом 60° засипають 100 г випробовуваного порошку. Потім потрібно швидко відкрити отвір лійки і включити секундомір. Текучість виражається кількістю грамів порошку, який витече за одну секунду:

T =

де G - навішення порошку, м; - час витікання порошку, с.

Вимірювання повторюють п'ять разів, і обчислюють середнє арифметичне значення текучості. Результати досліду заносять у таблицю.


1 - лійка; 2 - підставка; 3 – приймач; 4 - основа

Рисунок 2.2 - Схема приладу для визначення текучості


Для визначення кута природнього нахилу порошок насипають у скляний чи металевий циліндр без дна. При його підніманні порошок висипається, утворюючи конічну гірку. Кут, складений утворюючою конуса і горизонтальної лінії, називається кутом природного відхилення і служить характеристикою текучості порошку. Його визначають, вимірявши штангенциркулем діаметр основи гірки і її висоту. Дослід повторити не менш п'яти разів.

Кут визначають по формулі:





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...