Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема практичного заняття 2: Концепція допустимого ризику. Принципи забезпечення безпечної діяльності



Поняття про ризик. Оцінка рівня ризику. Методи визначення ризику. Види ризику. Матриця оцінки ризику. Екстремальні ситуації як ситуації багатофакторних небезпек. Методика розв'язання типових задач.

Тема практичного заняття 3: Виробничий, побутовий і дорожньо-транспортний травматизм

Види та ознаки кровотеч. Способи тимчасової зупинки кровотеч –артеріальних, венозних, капілярних.. Зупинка носової кровотечі.

Транспортна іммобілізація при переломах кінцівок, черепа, хребта, ребер, кісток тазу.

Накладання пов’язок на рани. Види пов’язок. Правила бинтування. Основні типи бинтових пов’язок. Пов’язки на голову, шию, грудну клітку, ділянки живота і тазу, на верхні та нижні кінцівки. Використання підручного матеріалу для пов'язок.

Тема практичного заняття 4: Основи реанімації

Поняття про термінальні стани. Визначення ознак життя. Покази до проведення штучного дихання і закритого масажу серця. Методика проведення штучного дихання способом “з рота в рот” і непрямого масажу серця одним і двома рятівниками з використанням манекену.

Тема практичного заняття 5: Моніторинг хімічної небезпеки

Основні поняття щодо оцінки хімічної обстановки. Методика оцінки хімічної обстановки при аваріях на хімічно небезпечних об'єктах. Методика розв'язання типових задач.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...