Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сильносвязанная багатопроцесорна обробка



Сильносвязанная багатопроцесорна обробка відноситься до обробки на рівні кристала (CMP -- chip - level multiprocessing). Представте слабозв'язану архітектуру, зменшену до рівня кристала. Це і є ідея сильносвязанной багатопроцесорної обробки (що також називається багатоядерним обчисленням). На одній інтегральній мікросхемі декілька кристалів, загальна пам'ять і з'єднання утворюють добре інтегроване ядро для багатопроцесорної обробки (дивитеся Малюнок 4).

У CMP декілька CPU пов'язані загальною шиною з пам'яттю (кеш другого рівня), що розділяється. Кожен процесор також має свою власну швидкодіючу пам'ять (кеш першого рівня). Сильносвязанная природа CMP дозволяє дуже короткі фізичні відстані між процесорами і пам'яттю і, внаслідок цього, мінімальний час очікування доступу до пам'яті і вищу продуктивність. Такий тип архітектури добре працює у багатопотокових застосуваннях, де потоки можуть бути розподілені між процесорами і виконуватися паралельно. Це називається паралелізм на рівні потоків (TPL -- thread - level parallelism).

Малюнок 4. Сильносвязанная архітектура багатопроцесорної обробки





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...