Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. Процеси можна об'єднувати в об'єкти завдань (job objects), що дозволяє управляти процесами як групою



Процеси можна об'єднувати в об'єкти завдань (job objects), що дозволяє управляти процесами як групою, встановлювати ліміти ресурсів для усіх процесів, що входять в об'єкт завдання, і вести облікову інформацію. Об'єкти завдань були уперше введені в Windows 2000 і тепер підтримуються в усіх системах NT5.

Першим кроком є створення порожнього об'єкту завдання за допомогою функції CreateObject, яка приймає два аргументи, ім'я і атрибути захисту, і повертає дескриптор об'єкту завдання. Існує також функція OpenJobObject, яку можна застосовувати до іменованих об'єктів завдань. Для знищення об'єктів використовується функція CloseHandle.

Функція AssignProcessToJobObject просто додає процес з вказаним дескриптором в об'єкт завдання; вона приймає тільки два параметри. Процес може належати тільки одному завданню, тому в тих випадках, коли процес, пов'язаний з вказаним дескриптором, вже є елементом якого-небудь завдання, функція AssignProcessToJobObject завершується з помилкою. Процес, що додається в завдання, наслідує значення усіх обмежень, пов'язаних із завданням, і додає в завдання свою облікову інформацію, наприклад використаний процесорний час.

За умовчанням новий дочірній процес, створений функцією CreateProcess, також належить завданню, якщо тільки в аргументі dwCreationFlags при виклику функції CreateProcess не був заданий прапор CREATE_BREAKWAY_FROM_JOB. У передбаченому за умовчанням випадку спроби призначення дочірнього процесу завданню за допомогою функції AssignProcessToJobObject призводять до її збійного завершення.

Нарешті, для встановлення лімітів процесів, що входять в завдання, що управляють, використовується функція SetInformationJobObject.

• hJob — дескриптор існуючого об'єкту завдання.

• JobObjectInformationClass — вказує інформаційний клас встановлюваних обмежень. Всього існує п'ять можливих значень; одним з них є значення JobObjectBasicLimitInformation, використовуване для вказівки такої інформації, як обмеження загального часу і часу, що доводиться на один процес, обмеження розмірів робочого набору (working set)[26], обмеження на кількість активних процесів, пріоритет і спорідненість процесорів (у SMP -системах спорідненими називаються процесори, які можуть використовуватися потоками в процесах завдань).

• lpJobObjectInformation — вказує на фактичну інформацію, необхідну для попереднього параметра. Для кожного інформаційного класу існує своя структура.

• JOBOBJECT_BASIC_ACCOUNTING_INFORMATION — дозволяє отримати сумарні тимчасові характеристики (призначений для користувача, системний і минулий час) процесів, що входять в завдання.

• Значенням останнього параметра є розмір попередньої структури.

Функція QueryJobInformationObject дозволяє отримати значення поточних обмежень. Інші інформаційні класи встановлюють обмеження відносно призначеного для користувача інтерфейсу, портів завершення введення/виводу (див. главу 14), атрибутів захисту, а також завершення завдання.

Контрольні запитання

  1. Перерахуєте і поясните основні функції операційних систем, які пов'язані з управлінням завданнями.
  2. Що таке «гарантія обслуговування»? Як її можна реалізувати?

Література

Їв ресурс: http://www.lookinfo.org/ 2007/10/28/print: page, 1, upravlenie_zadachami

_i_pamjatju_v_operacionnykh_sistemakh.html _Тема 5. Операційна система MS DOS

Мета: Вивчення операційної системи MS DOS. Історію виникнення та принцип роботи.

План

5.1. Історія створення MS - DOS

5.2. Як відбувається завантаження операційної системи

5.3. Які існують типи дистрибутивів MS - DOS

5.4. Чому в MS - DOS відсутні російські символи та як русифікувати MS - DOS?





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...