Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операційна система OS/2



Усе почалося з OC VM (Virtual Machine), що вийшла в 1972 році. Випущений тоді продукт називався VM/370 і був призначений для підтримки сервера для певної кількості користувачів. Ця ОС, що давно відмітила свій 25-річний ювілей, по історії якої можна вивчати розвиток технологій IВМ в області серверних операційних систем і мережевих рішень, є надійною і потужною базою для організації корпоративної інформаційно-обчислювальною cистемы, орієнтованої на розраховане на багато користувачів середовище великої сучасної фірми. Система VM/ESA дуже ефективно використовує можливості апаратного забезпечення і дещо менш вимоглива до обчислювальних ресурсів комп'ютера в порівнянні з OS/390, що робить її хорошим варіантом для використання в якості платформи для корпоративної системи, інформаційного сервера великої організації або сервера в Інтернеті. Пізніше IBM організувала спільний проект компаній Microsoft і IВМ, націлений на створення операційної системи, позбавленої недоліків. Перша версія 0S/2 вийшла у кінці 1987 року. Вона була в змозі використовувати розвинені обчислювальні можливості процесора і мала засоби забезпечення зв'язку з великими машинами фірми IВМ. У 1993 році фірма IВМ випустила 0S/2 2.1, повністю 32-розрядну систему, що мала здатність виконувати додатки, створені для Windows, що мала високу продуктивність і підтримує велику кількість периферійних пристроїв. У 1994 році вийшла 0S/2 WARP 3. У цій реалізації, окрім подальшого підвищення продуктивності і зниження вимог до апаратних ресурсів, з'явилася підтримка роботи в Інтернеті. Зараз же з останніх версій слід зазначити лише 0S/2 Warp4, здатна працювати з 64-розрядними процесорами. Крім того, в ній досить повно представлені засоби взаємодії з Інтернетом, що дозволяють 0S/2 виконувати не лише клієнтські програми, але і виступати веб-сервером. Починаючи з третьої версії, фірмою IВМ поставляються локалізовані версії 0S/2 для Росії. Пройшовши досить великий і складний шлях, ця ОС для персональних комп'ютерів має сьогодні такі особливості, як реальна багатозадачність, продумані і надійні підсистеми управління пам'яттю і адміністрування процесів, вбудована підтримка роботи в мережі і додаткові функції мережевого сервера, потужна мова програмування REXX, призначена для вирішення завдань системного адміністрування. Перераховані можливості дозволяють використовувати 0S/2 в якості операційної системи для потужних робітників станцій або мережевих серверів.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 806 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...