Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 2



11. В таблиці Excel у двох різних стовпцях введені найменування товарів і їхні ціни (не менш 8 шт.). За допомогою вбудованих функцій знайдіть максимальну ціну; виведіть список товарів, ціна яких вище середньої; підрахуйте кількість таких товарів.

12. В таблиці Excel у двох різних стовпцях введені прізвища працівників відділу АТС (не менш 8 чол.) і їхні оклади. Визначити кількість працівників, що мають оклад від 2000 до 3000 грн.

13. В таблиці Excel у двох різних стовпцях введені прізвища персоналу фірми і їхніх окладів (не менш 8 чол.). Змінити таблицю за наступним правилом: якщо оклад співробітника менше 2000, то йому дається премія з розрахунку 20% від зарплати, у протилежному випадку - з розрахунку 15% від зарплати.

14. В таблиці Excel введені прізвища і ріст хлопчиків 1 класу (не менше 20 чол.). Обчислити максимальний, мінімальний і середній ріст. Виведіть список учнів, у яких ріст вище за середній.

15. Молокозавод випускає 10 видів молочної продукції, характеристики якої наведені в таблиці Excel. Відома кількість молока, необхідна для одержання 1 кг кожного виду молочної продукції, а також щоденний випуск цієї продукції. Визначити щоденну потребу молока молокозаводу.

16. Результати змагань по бігу на 100 м 10 спортсменів занесені в таблицю Excel у вигляді списку прізвищ спортсменів і їхніх досягнень. Визначити прізвище переможця й прізвище аутсайдера, а також кількість спортсменів, результати яких відрізняються від результату переможця на 10%.

17. Учням 1 – го класу (не менш 15 чол.) щодня видається безкоштовно склянка молока (200 мл.), якщо їхня вага становить менше 30 кг. Прізвища й вага кожного учня задані в таблиці Excel. Визначити, скільки літрів молока буде потрібно щодня для зазначеного класу, визначити також прізвище учня з мінімальною вагою.

18. У збиранні помідорів брала участь група з 10 студентів. За кожні 20 кг зібраних помідорів студент одержував 1 кг натурпродукту. Прізвища і вага зібраних помідорів задані в таблиці Excel. Визначити кількість помідорів, видану натурпродуктом для кожного студента, підсумкову кількість натурпродукту. Визначити прізвище студента, що зібрав найбільшу кількість помідорів.

19. Є таблиця відомостей про співробітників відділу (10 чол.).

П.І.Б. Посада Стаж Оклад

Внести в таблицю зміни - всім інженерам підвищити оклад на 2000 грн., збільшити стаж всім співробітникам на 1 рік.

20. В таблиці Excel у двох різних стовпцях введені прізвища і заробітна плата кожного з 10співробітників відділу. Визначити середню зарплату по відділу, а також кількість співробітників відділу, що одержують зарплату вище середньої. Вивести прізвища цих співробітників.

21.В таблиці Excel у трьох різних стовпцях наведені найменування 10 видів виробів, що випускаються підприємством, їхня кількість, а також кількість сировини (в кг), що потрібна для випуску кожного виробу. Визначити загальну кількість сировини для випуску всіх виробів, а також знайти виріб, для виготовлення якого потрібна найбільша кількість сировини.

22. В таблиці Excel у двох різних стовпцях введені прізвища 10 робітників і виробіток за денькожного з них. Визначити прізвище робітника, що дав максимальний виробіток, і прізвище робітника, що дав мінімальний виробіток.

23. Є таблиця відомостей про співробітників відділу (10 чіл.).

П,І,Б. Посада Стаж Оклад

Підрахувати кількість співробітників відділу, у яких стаж більше 10 років, і вивести їхні прізвища.

24. В таблиці Excel, у стовпці А введені дійсні числа (10 шт). Визначите кількість від’ємних і кількість додатних чисел у блоці, а також, яких чисел більше.

25. Для формування збірної країни по хокею попередньо обрано 10 гравців. На основі протоколу складена таблиця, в якій зафіксовані прізвища спортсменів і штрафний час кожного гравця в кожній грі (ігор-5). Вивести список збірної, враховуючи, що гравці, оштрафовані більше чим на 10 хвилин, з кандидатів у збірну виключаються.

26. В таблиці Excel у двох стовпцях введені прізвища й річні оцінки з інформатики кожного з 10 студентів групи. Вивести прізвища студентів, оцінка яких менше середньої оцінки по групі, а також максимальну й мінімальну оцінку.

27. В таблиці Excel у стовпці А введені суми торговельних угод. Зроблено 10 угод за день. Торговельний агент одержує доплату у вигляді відсотка від суми зробленої угоди. Якщо обсяг угоди перевищує 5000 грн., то доплата становить 5%; якщо обсяг менше 3000 грн., - то 2%, в інших випадках - 3%. Визначити доплату торговельного агента за максимальну й мінімальну угоди, а також загальну суму доплати.

28. Задано наступну таблицю, в якій відображені відомості про продаж книг:

  Місяць У тому числі Разом
Наукова Технічна Художня
Січень       х
Лютий       х
Березень       х
Квітень       х
Травень       х
Червень       х
Середня кіл-ть х х х  
Максимальна кіл-ть х х х  
Усього х х х  

Знайти середню і максимальну кількість проданих книг за тематиками, а також їхню загальну кількість. В поля, позначені х, ввести необхідні формули.

29. В таблиці Excel в окремих стовпцях введені прізвища і зарплата кожного з 10 співробітників фірми за січень, лютий і березень місяці поточного року. Підрахувати суму виплат щомісяця, суму виплат кожному працівникові фірми, а також середню зарплату співробітників. Вивести прізвища співробітників, у яких сумарна зарплата вище за середнє значення.

30. Є таблиця відомостей про співробітників відділу (10 чіл.).

П.І.Б. Посада Оклад Знання мови

За знання іноземної мови нараховується надбавка до окладу у розмірі 12%. Підрахувати надбавку за знання мови, середній, максимальний і мінімальний оклади.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 1120 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...