Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

I I I. Виконання музичної розспівки . Теорія. Вч. Відстань між звуками у звукоряді може бути більшою чи меншою



Вч. Відстань між звуками у звукоряді може бути більшою чи меншою. Найменша відстань між двома сусідніми звуками – це півтон. У звукоряді півтони є між звуками мі – фа та сі – до. Усі інші звуки між собою утворюють тон. Подивіться на цей малюнок. Це клавіші фортепіано та акордеона.

I V. Виконання французької народної пісні «Пастух»

Вч.Прослухайте вже знайому нам французьку народну пісню „Пастух”, пригадаємо її зміст і мелодичну лінію, прослідкуємо за будовою.

Продовження розучування французької народної пісні «Пастух»

Продовжіть розучування французької народної пісні «Пастух». Зверніть увагу на точний спів початкової інтонації, а також на доспівування до кінця половинних тривалостей і збереження наспівності в рухливому темпі.

Послухайте французьку народну пісню „Пастух” в дещо іншому виконанні та спробуйте відповісти на запитання: що змінилося?

Уч. Відповіді.

Вч.Твір виконаний каноном.

Канон – це прийом багатоголосного виконання музики, в основі якого лежить точне повторення мелодії декількома голосами, кожен з яких вступає по черзі із запізненням.

Вч.У каноні можуть брати участь два і більше голосів.

Спробуйте створити власний канон на мелодію французької народної пісні «Пастух».





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...