Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Коломийка – це українська народна гуцульська пісенька типу частівки



У пісні „Верховино, світку ти наш” відчувається жанрова відмінність між заспівом і приспівом. Це приводить до висновку про велике виразне значення жанрового розвитку в музиці.
Розучіть заспів цієї пісні. Зверніть увагу на дотримання ритму (протягування довгих звуків затактів і спокійне, вчасне виконання коротких), а також на економний розподіл дихання.

Розучування пісні «Верховино, світку ти наш»

Слухання. Г. Майборода. „Гуцульська рапсодія” (фрагмент)

Прослухайте наступний музичний твір „Гуцульська рапсодія” і поміркуйте, що знайомого ви в ньому помітили.

Аналіз прослуханого твору.


У виконанні симфонічного оркестру ми почули мелодію знайомої нам української народної пісні „Верховино, світку ти наш”. Видатний український композитор Георгій Майборода ввів у свій твір, який називається „Гуцульська рапсодія”, мелодію відомої української народної пісні.

Рапсодія – це п‘єса на теми народних пісень і танців.

У вільному розвитку кількох контрастних тем розгортається розповідь про життя та природу мальовничого Прикарпаття. У виконанні симфонічного оркестру мелодія пісні набула нових якостей. Тут поряд із жанровим, динамічним, темповим і тембровим прийомами розвитку музики існує й симфонічний розвиток.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 701 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...