Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прокладання кабелів на галереях



Кабельною галереєю називається надземна або наземна закрита повністю або частково (наприклад, без бокових стін) горизонтальна або нахилена протяжна прохідна кабельна споруда.

Варіанти конструкції галерей і прокладання на них кабелів показано на рис.1.3.10.

Рис.1.3.10. Прокладання кабелів в галереях:

а – двостороння галерея; б – одно- стороння галерея. 1 – дах; 2 – бокова панель; 3 – стійка.

Кабельні лінії в галереях монтуються на кабельних конструкціях аналогічних кабельним конструкціям кабельних тунелів і естакад.

При прокладанні кабелів в кабельних спорудах по кабельним конструкціям вони укла- даються з створенням стріли провисання для компенсації температурних деформацій. Створювати запас кабелю у вигляді кілець і петель не допускається.

Після прокладання кабелів заземлюють конструктивні елементи кабельної лінії: металеві кабельні конструкції, труби, корпуси кабельних муфт, металеві оболонки і броню силових і контрольних кабелів. В якості заземлюючих провідників використовується смугова сталь перерізом не менше 100 мм2 або мідний провідник перерізом 6 мм2 для кабелів з перерізом жил до 10 мм2 і 25 мм2 для кабелів з жилами 150 – 240 мм2.

Прокладені кабелі і змонтовані муфти маркуються за допомогою бирок, на яких позна- чають: 1- рід струму, 2 - робочу напругу, 3 - переріз жил, 4 - номер лінії, 5 - номер ТП отримання живлення, 6 - місце вводу кабелю. На бирках муфт крім того вказується прізвище виконавця.

Бирки встановлюють: 1 – біля муфт і воронок, 2 – біля проходу кабелю через стіни і перекриття, 3 – біля входу в труби і виходу, 4 – в кабельних колодязях.

Бирки для кабельних муфт, яки закладаються в землю, виготовляються з пластмаси.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 712 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...