Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кабельні барабани



Кабель - цінний товар. Упаковкою для транспортування кабелю являється барабан.

Кабельний барабан призначений для зберігання, транспортування і укладки кабелю при монтажі лінії.

Рис.1.2.3. Кабельний барабан з кабелем.

На щоці барабану позначають:

- марку кабелю;

- кількість жил;

- переріз в мм2;

- робочу напругу в кВ;

- довжина в м;

- вага барабану в тонах;

- заводський номер барабану;

- дата виготовлення;

- номер стандарту;

- назва заводу-виробника;

- стрілкою на щоці барабану указується

напрямок перекочування барабану.

Кінець остатнього витка кабелю прикріплений до щоки барабану з внутрішньої сторони; внутрішній кінець виведений на зовнішню частину щоки і закритий дерев’яним ящиком або металевою коробкою. Обидва кінця кабелю мають герметичні заробки.

Барабани з кабелем завантажують на транспортні засоби і звантажують з них за допо -могою кранів або автонавантажувачів, а при відсутності кранів — лебідкою по надійним дерев’яним покатам (брусам). Барабан з кабелем вручну або тросом за допомогою лебідки в зоні монтажу переміщають тільки на короткі відстані, по рівним поверхням, при умові повної справності обшивки барабану і якщо зовнішній виток кабелю знаходиться від краю щоки не менше ніж на 100 мм (при знятій обшивці).

Кабелі з пластмасовою ізоляцією голі, і броньовані при температурі нижче – 40° С не перевозять, а при температурі від –10 до – 40°С розвантажують і перевозять обережно, уникаючи ударів. Скидати кабельні барабани на землю категорично забороняється. При низьких температурах ізоляція і оболонки цих кабелів становляться крихкими і легко пошкоджуються.

При транспортуванні кабельних барабанів вони розташовуються на платформі транс -портного засобу таким чином, щоб напрямок перекочування барабану співпадав з напрям- ком руху транспортного засобу. Барабани повинні бути надійно закріплені на платформі (рис. 1.2.3).

Рис.1.2.3. Приклад кріплення кабельних барабанів на платформі автомобілю.

До переміщення барабанів з кабелем виконується зовнішній огляд, при якому зверта- ється увага на стан обшивки барабану і на наявність захисної коробки кінцю кабелю.

Маломірні кабельні бухти перевозяться і зберігаються тільки плазом.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 989 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...