Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи розрахунку необхідної потужності електродвигуна



При розрахунку необхідної потужності електродвигуна для електропривода, що працює зі змінними навантаженнями, найбільш поширеними є два методи: метод середніх втрат і метод еквівалентних величин.

При використанні методу середніх втрат з урахуван­ням діаграм навантаження розраховують величину серед­ніх втрат для попередньо вибраного електродвигуна:

= (4.14)

де - потужності втрат попередньо вибраного електродвигуна на кожному з інтервалів навантаження;

... - тривалість роботи на кожному з інтервалів наван­таження.

Умова правильного вибору електродвигуна:

< (4.15)

де _ номінальні втрати попередньо вибраного електродвигуна.

Цей метод не набув широкого застосування при розраху­нку потужності електродвигуна для електропривода робо­чих машин з таких причин:

- по суті, це метод перевірки, а не метод вибору потужності електродвигуна;

- часто він є трудомістким, оскільки для остаточного вибору електродвигуна потребує, як правило, розгляду кількох варіантів попередньо вибраних електродвигунів.

Значно частіше використовується метод еквівалентних величин.

Під еквівалентними величинами до умов нагрівання ро­зуміють такі умовно постійні значення потужності Р, моме­нту М або струму І, які відповідають втратам при постійно­му навантаженні, що дорівнюють втратам при роботі двигу­на при реальному змінному навантаженні. Іншими словами, реальне змінне навантаження двигуна умовно замінюють на постійне за умови, що втрати в першому і в другому випадку є однаковими.

У загальному вигляді зв'язок між еквівалентними та ре­альними величинами при ступеневому графіку визначаєть­ся рівняннями:

= (4.16)

= (4-17)

= (4-18)

де , , - еквівалентні значення відповідно потужності,

моменту та струму - значення відповідно потужності, моменту та струму на i -му ступені навантаження; - трива­лість і-го ступеня навантаження.

Вибір однієї з трьох еквівалентних величин, а відповідно і формули для її розрахунку, залежить від того, яка з діа­грам навантаження електропривода відома: P(t), M(t) чи I (t). Умовами правильного вибору щодо електродвигуна є такі:

; ; , (4.19)

де , , - номінальні значення відповідно потужності, моменту та струму головного кола електродвигуна при його роботі в номінальному режимі.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1705 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...