Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювального перетворювача



Для нагрівання води застосовується підігрівальний пристрій 6, який живиться від електричної мережі. Подача води в посудину здійснюється через лійку 8, а злив через кран 9. Перемішування рідини для вирівнювання температури в об’ємі посудини здійснюється за допомогою мішалки 7.

Порядок виконання роботи

1) Визначення передавальної функції вимірювального перетворювача. Вмикаємо лабораторну установку, після нагрівання води на 2-3 ° С установку виключаємо, і після 2-3 хви-лин очікування знімаємо результати взірцевого термометра і покази омметра. Вищенаведені операції повторюємо 15 разів. Значення температури води і відповідного виміряного опору занести в табл. 8.1.

Таблиця 8. 1 – Результати вимірювання температури і опору для вимірювального перетворювача температури ТМ100А

№ досліду t, °С R, Ом
     
     
..    

2) На базі отриманих результатів побудувати графічну залежність виміряного опору від температури води (згідно рекомендацій наведених у додатку К).

3) Визначення лінійності/нелінійності. Розрахувати нелі-нійність перетворювача за допомогою рівняння лінійної регресії і використовуючи отриману передальну функцію.

4) Визначення чутливості. Для визначення чутливості вимірювального перетворювача потрібно виміряти якомога меншу температуру, яка викликає мінімальну зміну опору. Для цього потрібно здійснити операції з п.1, але нагріваючи воду на якомога меншу різницю температур.

Запитання до самоконтролю

8.1) Для чого застосовуються вимірювальні перетворювачі?

8.2) На які групи поділяють вимірювальні перетворювачі в залежності від фізичних явищ в чутливих елементах перетворювачів?

8.3) Яка мета визначення метрологічних характеристик вимірювального перетворювача?

8.4) В чому полягає принцип дії напівпровідникового термоопору?

8.5) Що можна визначити з графіка передавальної функції вимірювального перетворювача?






Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...