Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Потоки вводу - виводу



Як вже мовилося раніше, якщо програма на мові C починає виконуватися, автоматично відкриваються три потоки: stdin, stdout і stderr.Щось схоже має місце при завантаженні програми, написаної на мові C++.

Коли запускається на виконання програма на C++, автоматично відкриваються чотири потоки, функції яких перелічені в табл. 9.1.

Таблиця 9.1

Стандартні потоки вводу – виводу мови C++

Потік Призначення Пристрій за умовчанням
cin Стандартний ввід Клавіатура
cout Стандартний вивід Екран
cerr Вивід помилок Екран
clog Буферизована версія потоку cerr Екран

Потоки вводу – виводу cin, cout і cerr відповідають потокам stdin, stdout і stderr мови С.

Потоки вводу - виводу cin і cout, що забезпечують стандартний ввід і вивід, відповідно, вже неодноразово зустрічалися в прикладах раніше.

Потік cerr призначений для видачі повідомлень про помилки і різного роду порушеннях під час роботи програми.

Потік clog — це просто буферизована| версія потоку cerr.

Відповідно до стандарту на мову C++ крім перелічених потоків вводу – виводу також відкриваються додаткові потоки wcin, wcout, wcerr і wlog, призначені для широких (16-розрядних) символів. Ці потоки забезпечують роботу з розширеними наборами символів (large character sets), що забезпечує можливість роботи з деякими екзотичними мовами, такими, наприклад, як китайська.

За умовчанням, стандартні потоки вводу - виводу використовуються для зв'язку з клавіатурою і екраном. Проте, використовуючи перевантаження операторів вводу - виводу, ці потоки можуть бути перенаправлені на інші пристрої.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 1222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...