Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напрямні



11.3.1. Рух кабіни повинен здійснюватись по жорстких напрямних, прямолінійна частина яких повинна бути вертикальною.

11.3.2. Після проходження кабіною тієї дільниці шахти, на якій вона змінює напрям руху, башмаки кабіни або пристрої, які їх замінюють, повинні входити в свої напрямні.

11.3.3. Положення кабіни відносно напрямних на дільниці шахти, де кабіна змінює напрям руху, контролюється вимикачем.

11.3.4. На місці стику кінців суміжних відрізків напрямних повинне унеможливлюватись їх взаємне зміщення.

11.3.5. Тягові ланцюги, на яких підвішені кабіни, переміщуються в жорстких напрямних. Ці напрямні влаштовуються так, щоб у разі розриву ланцюга він не міг вийти з напрямних, створюючи жорстку опору для підвішених на ній кабін.

11.3.6. Зазор між напрямними для тягових ланцюгів і зубцями зірочок (вверху і внизу) повинен бути не більше ніж 100 мм.

11.3.7. Напрямні для тягових ланцюгів та їх кріплення розраховані на навантаження, які виникають у випадку обривання ланцюгів під час завантаження кожної з кабін вантажем масою 80 або 160 кг, залежно від площі підлоги кабіни відповідно до вимог пункту 11.4.7 цих Правил.

Кабіна

11.4.1. Кабіна підйомника повинна бути розрахована на ті навантаження, які виникають у робочому режимі підйомника, під час його випробовування відповідно до вимог пункту 11.7.2 цих Правил, а також у разі обриву тягових ланцюгів (ланцюга).

11.4.2. Кабіна підйомника з задньої і бокових сторін повинна мати суцільну огорожу на всю висоту, а також верхнє перекриття і підлогу.

У нижній частині огорожі кабіни дозволяється влаштовувати люк, який замикається, висотою не більше ніж 500 мм для обслуговування устатковання, розміщеного в шахті. Кришка люка відчиняється всередину кабіни.

Відмикання кабіни здійснюється зсередини кабіни спеціальним ключем.

Кабіна не повинна мати дверей.

11.4.3. У разі прикладання до огорожі кабіни, крім огорожі з сітки, в будь-якому місці перпендикулярно до її поверхні навантаження 300 Н прогин не повинен бути більше ніж 15 мм, залишкова деформація - недопустима. Навантаження повинне бути рівномірно розподілене на площі 5 кв.см круглої або квадратної форми і прикладене зсередини кабіни.

У разі прикладення зсередини кабіни в будь-якій точці сітки огорожі перпендикулярно до площини сітки навантаження 150 Н прогин сітки не повинен бути більше ніж 25 мм.

11.4.4. Верхнє перекриття кабіни повинне витримувати навантаження не менше 1000 Н, прикладене на площі 300 х 250 мм у будь-якому місці.

11.4.5. Для виключення можливості проникнення пасажира на дах кабіни верхнє перекриття з передньої сторони повинне мати виріз на всю ширину кабіни. Глибина вирізу повинна бути не менше ніж 250 мм.

11.4.6. Висота кабіни повинна бути не менше ніж 2000 мм від рівня її підлоги до даху.

11.4.7. Розміри підлоги кабіни повинні бути:

800 +- 20 х 800 +- 20 мм - для одного пасажира;

1000 +- 20 х 1000 +- 20 - для двох пасажирів.

11.4.8. Висота вхідного прорізу кабіни повинна дорівнювати висоті кабіни. Ширина вхідного прорізу кабіни повинна дорівнювати ширині підлоги кабіни.

11.4.9. Передня частина підлоги кабіни на всю ширину повинна бути виконана у вигляді відкидної площадки, яка має можливість від зусилля 100 Н і більше повертатись вверх на кут не менше ніж 90 град. Зусилля повинне бути прикладене до краю площадки з боку вхідного прорізу шахти перпендикулярно до площини площадки.

У разі припинення силової дії на площадку вона повинна самостійно повертатись у початкове положення.

Підіймання відкидної площадки кабіни, яка рухається вниз, в зоні посадочних площадок повинне контролюватись вимикачем.

11.4.10. Проміжок між суміжними кабінами повинен бути закритий рухомими щитами (фартухами), розміщеними над і під кабіною.

Щит, розміщений під кабіною, повинен бути встановлений вертикально і взаємодіяти з відкидною площадкою підлоги кабіни. Під час повертання площадки підлоги щит повинен переміщуватись паралельно собі, віддаляючись від передньої стіни шахти. Відстань від щита в піднятому положенні до площадок, передбачених пунктом 11.2.14 цих Правил, які перебувають у горизонтальному положенні, повинна бути не менше ніж 200 мм.

Зазор між щитом, розміщеним під кабіною і огорожею на всьому шляху руху кабіни, повинен бути не більше ніж 20 мм і не менше ніж 15 мм.

11.4.11. Кабіна повинна бути обладнана башмаками або пристроями, які їх замінюють, які не повинні виходити з напрямних, крім тієї дільниці шахти, де кабіна змінює напрям руху.

11.4.12. Кабіна повинна бути підвішена на двох ланцюгах згідно з вимогами пункту 11.5.6 цих Правил.

11.4.13. Всередині кабіни на бокових стінках повинні бути обладнані поручні, які відповідають вимогам пункту 11.2.17 цих Правил.

Відстань по горизонталі між поручнями в кабіні і поручнями, розміщеними на огорожі вхідного прорізу шахти, повинна бути не менше 300 мм.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...