Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема: «Оцінка хімічної обстановки при аваріях



з викидом небезпечних хімічних речовин»

Для студентів усіх спеціальностей

Затверджено

на засіданні Вченої ради академії

Протокол № 1 від 31.01.06.

Дніпропетровськ НМетАУ 2006


УДК 504.3.06(075.8)

Методичні вказівки до виконання розрахунково-графічної роботи з дисципліни «Безпека життєдіяльності» для студентів усіх спеціальностей. /Укл.: В. І. Карандашев, В.М. Садовий. – Дніпропетровськ: НМетАУ, 2006. – 46 с.

Вміщують загальні вказівки щодо виконання розрахунково-графічної роботи, методику оцінки хімічної обстановки та інформаційно-довідковий матеріал, що використовується при виконанні розрахунків.

Призначені для студентів усіх спеціальностей

Укладачі: В.І. Карандашев, канд. військ. наук, доц.

В.М. Садовий, викл.

Відповідальний за випуск Є.В. Лукін, канд. військ. наук, доц.

Рецензент О.М. Гришин, канд. техн. наук (НМетАУ)

Підписано до друку 28.06.06. Формат 60х84 1/16. Папір друк. Друк плоский. Облік.-вид. арк 2,70.Умов. друк. арк. 2,66.

Тираж 100 пр. Замовлення №.

Національна металургійна академія України

49600, Дніпропетровськ-5, пр. Гагаріна, 4

__________________________

Редакційно-видавничий відділ НМетАУ


ВСТУП

Ефективність рішення проблеми безпеки населення, персоналу промислових підприємств та інших об’єктів при аваріях з небезпечними хімічними речовинами цілком та повністю залежить від того, наскільки заходи, що плануються та проводяться з цією метою, відповідають конкретним умовам та характеру хімічної обстановки, яка виникає у даному випадку. Оцінка хімічної обстановки при аварії с НХР є обов’язковим елементом роботи керівного складу підприємств та промислових об’єктів з метою своєчасного прийняття заходів захисту та обґрунтованих рішень щодо проведення рятівних та інших невідкладних робіт, медичних та інших заходів по наданню допомоги враженим, організації виробничої діяльності об’єктів в умовах хімічного зараження та ліквідації їх наслідків.

Розрахунково-графічна робота виконується з метою підвищення теоретичних знань в питаннях безпеки життєдіяльності та прищеплення студентам практичних навичок з проведення оцінки хімічної обстановки при аваріях з викидом НХР і на основі отриманих даних з розробки заходів щодо захисту виробничого персоналу підприємства від дії вражаючих чинників у надзвичайних ситуаціях (НС).





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...