Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етап 1. Групування даних за статтями Балансу



Таблиця 1.3 містить дані про склад усіх активів, капіталу і зобов'язань умовного підприємства ЗАТ «Хладмонтаж», у розрізі окремих їх видів, станом на 01.01.200Х р.

Одиниця виміру, яка нами застосовується (див. табл. 1.2), – гривня.

Ознайомтеся з переліком окремих видів ресурсів Товариства і видів джерел, за рахунок яких підприємство отримало ці ресурси (див. табл. 1.2).

Вирішіть, які з них належать до активних, а які, – до пасивних статей Балансу, відповідно.

Згадаємо, що всі ресурси будь-якого підприємства є його активами, тоді як джерела утворення цих ресурсів є його пасивами і можуть бути як власними (капітал), так і запозиченими або залученими (зобов'язання).

Баланс ЗАТ «Хладмонтаж», на наш погляд, доцільно скласти попередньо за формою Ф-1, приклад заповнення якої поданий в ПСБО 1.


Таблиця 1.2 – Перелік окремих видів активів, капіталу та зобов'язань ЗАТ «Хладмонтаж» станом на 01.01.200Х р.

(1-5 варіанти)

Усі основні засоби та нематеріальні активи наведені у табл. 1.2 виключно за їхньою залишковою вартістю.

Продовження табл. 1.2

Продовження табл. 1.2


Продовження табл. 1.2

(6-0 варіанти)

Продовження табл. 1.2

Продовження табл. 1.2


Згрупуйте всі наведені дані (див. табл. 1.2) та віднесіть їх до окремих статей Балансу. Далі підрахуйте загальну суму за кожною статтею Балансу. Отримана за кожною окремою статтею сума вказуватиме на величину залишку коштів нашого підприємства за цією статтею, станом на 01.01.200Х року.

Щоб наблизити наше умовне завдання до реальності, слід обов'язково використати статистичну форму 1 Балансу підприємства.

Заповнення форми 1 розпочинається із заповнювання її титульного аркуша. У табл. 1.3 наведена умовна інформація щодо цього.

Таблиця 1.3 – Реквізити для заповнювання титульного аркуша Балансу

Реквізити статистичної форми 1   Реквізити Товариства, що пропонуються для заповнення Державні Класифікатори України   Реєстраційні коди Товариства, що пропонуються для заповнення
       
Підприємство ЗАТ «Хладмонтаж» ЄДРПОУ – Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України  
Територія Московський КОАТУУ – Класифікація об’єктів адміністративно- територіального устрію України  
Організаційно- правова форма господарювання   Акціонерне товариство публічного типу   КОПФГ – Класифікація організаційно-правових форм господарювання   3.2.1.2  
Орган державного управління   Не зазначати СПОДУ – Система позначення органів державного управління  
Вид економічної діяльності 29.23.0   Виробництво вентиляційних та охолоджувальних промислових установок   КВЕД – Класифікація видів економічної діяльності 29.23.0  

У графі «Адреса» можна зазначити умовну (юридичну) адресу нашого Товариства: м. Первомайськ, 61054, бул. Шевченка, 17.

Замість умовного позначення року надайте йому вигляд найближчого до строку виконання завдання реального року (звітного періоду), наприклад, – 2013 рік. При цьому слід пам’ятати, що Баланс підприємства завжди складається на останню дату звітного періоду. У нашому випадку це буде 31 грудня 200Х р.

Далі, Вам слід перенести всі суми по статтях Балансу, що раніше були підраховані Вами за допомогою табл. 1.2, а також розрахункові значення, що були отримані за підсумками кожного з розділів Балансу, до графи «На початок звітного періоду» статистичної форми 1 «Баланс підприємства» (відповідно, у розрізі: окремих статей, підсумків по розділах, загальних підсумків активу й пасивів).

Зверніть увагу на те, що у формі 1 одиницею виміру є не гривня, а тисяча гривень. Ця вимога відповідає принципу бухгалтерського обліку пронеобхідність застосування під час складання фінансової звітності єдиногогрошового вимірника.

Тож, складений вами початковий Баланс надасть Вам інформацію про майновий стан ЗАТ «Хладмонтаж» на 01.01.200Х р., у тис. грн.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 434 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...