Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Бухгалтерський облік забезпечує інформацією всі ланки управління підприємством, сприяє ефективному використанню його ресурсів



Бухгалтерський облік забезпечує інформацією всі ланки управління підприємством, сприяє ефективному використанню його ресурсів, здійснює контроль за збереженням усіх наявних його активів. Зміни, що невпинно відбуваються останнім часом в економіці України, потребують нових підходів до комплексного управління виробництвом на мікрорівні економіки. Такі зміни завжди викликають відповідні трансформації у системі бухгалтерського обліку держави, істотно впливають на здійснення окремим підприємством свого облікового процесу. Тож сучасний бухгалтер повинний бути не лише обов’язково ознайомлений із основами бухгалтерського обліку, але й вільно володіти технічними прийомами, що стосуються його ведення на підприємстві.

Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння матеріалом дисципліни, засвоєння та формування необхідних умінь і навичок у час студента, який є вільним від обов'язкових навчальних занять. Під час такої роботи студент мусить використовувати тексти лекцій, відповідні навчальні і спеціальні (фахові) джерела, Іnternet-ресурси, інші інформаційні джерела.

Індивідуальна робота студента – важлива складова його самостійної роботи, що полягає у виконанні кожним студентом індивідуальних завдань у вигляді розв'язування задач, виконання контрольної чи курсової робіт, розрахунково-графічних завдань, написання рефератів тощо.

При вивченні дисципліни «Бухгалтерський облік» навчальним планом передбачено виконання студентами, які навчаються за денною формою навчання напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит», курсової роботи – у 5 семестрі. Загальний обсяг часу, що відводиться для виконання курсової робіти, складає 1 кредит ЕCTS (36 години, з яких 18 год – самостійна робота та 18 год – індивідуальна робота).

Курсова робота – індивідуальне завдання навчально-дослідницького, творчого характеру, що передбачає поглиблення і закріплення теоретичних знань студентів при вивченні даної дисципліни.

У процесі виконання курсової роботи студенти вивчають законо­давчі і нормативно-інструктивні документи, економічну літературу, публікації у періодичних виданнях та збірниках наукових праць. Така робота студентів сприяє систематизації та розширенню теоретичних і практичних знань, а також закріпленню набутих умінь і навичок.

Курсова робота повинна, окрім нормативно-теоретичного і методологічного матеріалу, містити самостійно дібрані, заповнені й опра­цьовані первинні документи, реєстри бухгалтерського обліку, необхідні форми фінансової звітності, розрахунки, аналітичні таблиці, схеми, графіки та інші документи, що потрібні для висвітлення теми курсового дослідження.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...