Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок сили закріплення



Розглянемо можливі причини зсуву заготівки. При свердлінні на ріжучому інструменті виникає момент різання Мкр, котрий у свою чергу можна представити двома тангенціальними силами Р1 і Р2. У випадку якщо Р1=Р2 ці сили взаємно врівноважуються і зсув заготівки відбуватися не буде. Проте в разі нерівномірного заточування свердла така рівність на практиці не можлива і може досягати до 20% Приймаємо, що сила Р, на 20% >Р2,таким чином виникає завдання зсуву заготівки під дією сили Р3,яка Р = Р1 - Р2 = 48 – 40 = 8 Н.

Для реалізації теоретичної схемі базування в якості встановлених елементів приймаємо призму и 1 сферичну опору

Складаємо розрахункову схему:

Рисунок 3.3 – Розрахункова схема

;(3.24)

;

=0; (3.25)

;

;

;

; (3.26)

;

D=80см; d=72см; k2,5; R1=0,05м


;

.

3.3.5 Розрахунок параметрів силового приводу

Згідно з[1]:

Пневматичний привід при своїй простоті і зручності експлуатації має ряд недоліків: по-перше, повітря стискаємо і при змінних навантаженнях пнемо-привід не забезпечить достатньої жорсткості закріплення. По-друге, даний вид приводу розвиває менше зусилля, ніж гідропривід; і в третіх, через миттєвого спрацьовування пнемо-привода притиск буде різко вдаряти по деталі, що негативно позначиться і на заготівлі, і на затискному механізмі, і на умовах праці робітника. Відповідно, у нашому пристосуванні застосуємо пневматичний привід.

Рисунок 3.4 – Пневмоциліндр

3.3.5.1Сила P силового циліндра, необхідна для закріплення заготовки, дорівнює , тоді діаметр поршня циліндра може бути розрахований за формулою:

(3.27)


Вирішуючи це рівняння щодо D, отримуємо:

де ρ - робочий тиск масла, яке приймається в розрахунках рівним

– КПД.

Визначаємо діаметр поршня гідроциліндра:

.(3.28)

В якості приводу фрезерного пристосування вибираємо гідроциліндр за ГОСТ 19899-74 з діаметром поршня 130 мм.

Т.к. дійсна сила затиску . перевищує необхідну силу кріплення Q = 3523 Н заготовки, то розрахунок виконано вірно.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 516 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...