Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Представлення отриманих результатів у вигляді епюр зусиль в стержнях ферми. Їх збереження і друк



Встановимо курсор в позицію "Графічний аналіз" розділу "Результати" дерева проекту і натиснемо кнопку. З'явиться вікно для виведення різних результатів.

У вікні, що з'явилося, для отримання епюри N, М, Q в стержнях ферми увійдемо до розділу "Епюры усилий".

У трьох світлих робочих вікнах потрібно вибрати (зліва направо): позначення зусилля, для якого передбачається побудувати епюру (для ферми це буде N); номер завантаження (йому відповідатиме назва – "L1. "Власна вага""); масштабний коефіцієнт для ординат епюри (1.000). Для вибраного завантаження натиснемо кнопку "Введення епюр". При цьому на екрані з'явиться розрахункова схема ферми для МКЕ з епюрою N для вибраного для аналізу завантаження.

Якщо на панелі Фільтри відображення натиснути кнопку , то на епюрі будуть позначені значення і знаки зусиль.

Аналогічно можна отримати і епюру N від другого завантаження ферми. Для цього необхідно в другому вікні стрілкою обрати варіант другого завантаження, у вікні буде L2 (зосереджене навантаження),

а також С1 (комбінації завантажень).

Способи друку отриманих епюр зусиль аналогічні описаним в пункті "Друк і збереження розрахункової схеми".

Таблиця зусиль в стержнях ферми

В розділі "Результаты" дерева проекта є підрозділ "Печать таблиц".

Якщо увійти до цього підрозділу, то відкриється вікно "Оформлення результатів розрахунку".

Для друку таблиці подовжніх зусиль в стержнях ферми по кожному із завантажений відмітимо відповідне вікно "Зусилля і напруга" і натиснемо кнопку "Параметри виводу".

Відкриється додаткове вікно "Склад вихідних таблиць".

Послідовно заходимо в розділи цього вікна і виконуємо ряд операцій:

"Список елементов". Відмічаємо: "Усі елементи" і "ОК";

"Список загружений". Відмічаємо "Усе завантаження" і "ОК";

"Параметры оформления". Тут для зменшення числа значущих цифр в таблиці рекомендується в графі "Точність друку зусиль" поставити цифру 3. Крім того, необхідно обрати положення таблиці на сторінці і розмір шрифту (див. приведений вид вікна "Параметры вивода"). При завершенні роботи у вікні натиснути "ОК".

· "Виходные единицы измерения". На початку розрахунку були задані вхідні одиниці виміру сил. При друці результатів необхідно переконатися в тому, що і отримані зусилля в стержнях вийдуть в цих же одиницях. При необхідності можна змінити розмірність. Завершується робота з вікном "Склад вихідних таблиць" натисненням кнопки "ОК".

Після цього послідовно натискаємо кнопки "Формування документу" і "Перегляд результатів".

З’являється вікно с таблицею зусиль від завантажень L1 и L2.

Ця таблиця може бути роздрукована відразу, або скопійована в звіт (у документ з розширенням doc). Результати розрахунку в програмі SCAD зберігаються в теці робочих файлів SWORK.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 488 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...