Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні функціональні вузли комп'ютера та зв’язки між ними



Складові частини базової та мультимедійної апаратної частини персональних комп’ютерів зображені на Рисунку 4.1

Рисунок 4.1

Системний блок. Одним із важливих компонентів системного блока є материнська плата або системна плата (motherboard). Системний блок, з апаратної точки зору, розглядають як сукупність корпуса та внутрішніх складових (комплектуючих). Окрім форми, для корпусу важливим параметром, є так званий форм-фактором. Від нього залежать вимоги до розміщуваних пристроїв. В даний час в основному використовуються корпуси двох форм-факторів: AT і АТХ. Форм-фактор корпусу повинен бути обов'язково злагоджений з форм-фактором головної (системній) плати комп'ютера, так званої материнської плати.

Розміщені на ній електронні модулі, або чіп сети, центральний процесор, оперативна пам’ять (ОЗП), постійна пам’ять (ПЗП) складають електронну базу комп’ютера. В системному блоці також розміщається: блок живлення, пристрої зовнішньої пам’яті-накопичувачі та твердих магнітних дисках “вінчестер” (HDD), накопичувачі на гнучких магнітних дисках (FDD), пристрої для читання компакт-дисків (CD-ROM), пристрої для Flash-носіїв.

До системного блоку приєднуються всі зовнішні пристрої: монітор, клавіатура, “миш”, принтер, модем, звукові колонки, сканер, і т.д.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 2094 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...