Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сила – це деяка специфічна особливість, що вигідно відрізняє підприємство серед своїх конкурентів



Слабкість – це відсутність або недолік важливого елементу функціонування організаційної системи.

Сила і слабкість можуть бути потенційними чинниками розвитку або занепаду підприємства. Оскільки стратегія формулюється на майбутнє, то слід пам'ятати, що за час до завершення реалізації стратегічного плану потенційно слабкі сторони бізнесу можуть перерости в серйозні небезпеки.

SWOT-аналіз реалізує методику управління по слабких сигналах, причому дані сигнали не просто відстежуються, а посилюються на рівні вищого керівництва і впливають на вибір управлінської стратегії. SWOT-аналіз вже є невід’ємною частиною стратегічного плану. Він акумулює інформацію про стан підприємства у всіх аспектах його діяльності. Головне його завдання – визначити, наскільки досить у керівництва ресурсів, щоб скористатися можливостями із зовнішнього середовища, і наскільки небезпечні негативні тенденції в діяльності підприємства, щоб вони могли ускладнити проблеми, пов'язані із зовнішніми погрозами. На основі даної інформації розробляється стратегія, яка оптимально поєднує внутрішні ресурси підприємства (сильні і слабкі сторони) із зовнішніми чинниками (можливостями і погрозами).

Аналіз можливостей і погроз зводиться головним чином до пошуку привабливих (територіальних, галузевих, демографічних) зон господарювання.

SWOT-аналіз є «необхідним компонентом оцінки стратегічного положення». На основі даних SWOT-аналізу робляться «висновки про стан компанії і необхідність стратегічних змін» Томпсон А., Стрікленд А. Стратегический менеджмент. – М.: Банки і біржі, ЮНИТИ. - 1998]. Приклад SWOT-аналізу приведений в табл. 6.3.

Таблиця 6.3 - SWOT-аналіз: характеристики при оцінці сильних, слабких сторін компанії, її можливостей і погроз їй [ Томпсон ]





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 495 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...