Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення несправного НРП



При пошкодженні лінійного тракту ЦСП на його вхід з кінцевого пункту замість інформаційного сигналу подають спеціальний тест-сигнал, який формується генератором тест-сигналів (ГТС) і який має вид послідовності тріад зі структурою (1, -1, 1) або (-1, 1,-1). При цьому елементами тріади являються стандартні імпульси лінійних цифрових сигналів, які надходять з тактовою частотою. Тріаду в якій переважають позитивні одиниці називають позитивною, а тріаду з перевагою негативних одиниць – негативною. З тріад складаються пакети, що утворюють тест-сигнал, спектр якого має потужну НЧ складову (мал.2а)

Її частота залежить від довжини пакета

Т: ƒ = 1/2Т

В обладнанні контроля НРП (мал.2б) використовуються вузькосмугові фільтри ПФі, які виділяють НЧ компоненти з тест-сигналів і передають їх в канал телеконтроля або службового зв’язку. Для контроля працездатності і-го НРП на ГТС встановлюється частота слідування пакетів тріад ƒі, яка відповідає НРП. Сигнал з частотою ƒі виділяється ПФі та приймається приймачем (ПР) на кінцевій стадії. За рівнем цього сигналу можливо судити про працездатність НРП. Змінюючи число позитивних і негативних тріад в пакеті, можливо отримувати різні тест-сигнали і з їх допомогою судити про запас надійності роботи ренератора.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...