Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

При карантині



На період відсторонення від роботи осіб, у яких виявлено гель­мінтоз, осіб, які були в контакті з інфекційними хворими, та бактеріоносіїв у разі неможливості переведення за їхньою згодою на іншу роботу, листок видається інфекціоністом або лікуючим лікарем згідно з висновком епідеміолога територіальної СПС.

4. По вагітності і пологах.

4.1. З ЗО тижнів вагітності акушером-гінекологом за рішенням ЛКК листок видається на 126 календарних днів (70 до передбачуваного дня пологів і 56 — після).

У разі передчасних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовий період, народження двох або більше дітей, за місцем спостереження за вагітною (на підставі запису в історії пологів і обмінній картці вагітної) видається листок ще на 14 календарних днів.

Жінкам, які належать до І—IV категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, листок видається з 27 тижнів ва­гітності на 180 днів (90 днів на період допологової відпустки і 90 — після).

4.3. У випадку, коли вагітна не спостерігалась з приводу вагіт­ності до дня пологів, листок видається ЛКК, у якому відбу­валися пологи, на період з дня пологів на 56 днів (за потреби ще на 14 днів).

4.4. У разі передчасних пологів до ЗО тижнів вагітності та на­родження при цьому живої дитини листок видається на 140 календарних днів, а у випадках смерті дитини при таких пологах — на 70 календарних днів. Листок видається ЛКК, в якому відбувалися пологи.

4.5. У зв'язку з операцією штучного переривання вагітності за медичними чи соціальними показаннями листок видається на весь період непрацездатності. Якщо аборт (в тому числі міні-аборт) здійснюється за бажанням жінки, листок ви­дається на три дні. У разі виникнення ускладнень під час операції чи в післяабортний період — на весь період не­працездатності.

4.6. Особам, які усиновили новонароджену дитину, лікарем жі­ночої консультації листок видається на термін з дня усинов­лення та до закінчення післяпологової відпустки з дня на­родження дитини, зазначеного у свідоцтві про народження, на підставі свідоцтва про народження дитини та рішення суду про її усиновлення.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...