Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Група II. Об'єкти, що охороняються авторським правом і суміжними правами



До об'єктів, що охороняються авторським правом, належать твори в галузі науки, літератури та мистецтва, які існують в таких об'єктивних формах: письмовій, усній, образотворчій, об'ємно-просторовій та ін. Авторське право не поширюється на: офіційні документи; державні символи та знаки; твори народної творчості; прес-інформацію; винаходи; корисні моделі; промислові зразки; знаки для товарів і послуг, раціоналізаторські пропозиції.

Під комп’ютерною програмою розуміють об'єктивну форму подачі сукупності даних і команд, призначених для забезпечення функціонування ЕОМ (набір інструкцій; операційні системи та прикладні програми, виражені у вихідному чи об'єктному коді). Варто знати., що поняття (комп'ютерна програма» не поширюється на бази даних.

Базою даних заведено називати сукупність даних, матеріалів чи творів, систематизованих у формі, яку «читає» машина. Усі бази даних охороняються авторським правом. Проте правова охорона не поширюється на ідеї та принципи., що їх покладено в основу бази даних,

Топологією інтегральної мікросхеми визнається зафіксоване на матеріальному носії просторово - геометричне розміщення сукупності елементів інтегральної мікросхеми та зв'язків між ними. При цьому обов'язковою умовою правового захисту даного об'єкта є його оригінальність.

Суміжні права—це права, які примикають до авторського права та є похідними від нього. Вони розділяються на три групи (види):

1) права виконавців;

2) права продуцентів фонограм;

3) права організацій мовлення.

Права виконавців охороняються, якщо виконання:

а) уперше мало місце на території України;

б) зафіксоване на фонограмі, що охороняється законом;

в) включене в передачу організації мовлення, права якої охороняються законом.

Права продуцентів фонограм охороняються, якщо:

а) процудент є громадянином України чи юридично особою із місцезнаходженням в Україні;

б) фонограму вперше озвучено на території України.

Права організацій мовлення охороняються за умови, що вони перебувають офіційно на території України та здійснюють передачі з передавачів, розміщених на території України.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 610 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...