Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика. Повітряні лінії електропередач служать для передачі електроенергії за допомогою дротів, прикріплених до опор на визначеній висоті від поверхні землі



Повітряні лінії електропередач служать для передачі електроенергії за допомогою дротів, прикріплених до опор на визначеній висоті від поверхні землі. Металеві опори застосовують для високовольтних ліній напругою 35 кВ і вище.

Відстань між опорами на лініях з напругою до 300 кВ приймається 200…400 м, на лініях з напругою 400…500 кВ – 500…600 м. Найменша відстань від проводів ПЛ до поверхні землі приймається 7…8 м.; в незаселених і важко доступних місцях ця відстань може бути і меншою.

За призначенням опори поділяють на анкерні, кінцеві, кутові і проміжні. Анкерні опори служать для натягування проводів, а кінцеві і кутові встановлюються відповідно в кінцях і в місцях повороту ліній. Проміжні опори складають приблизно 85% загальної кількості опор. Особливим видом є перехідні опори, які встановлюються на переходах через ріки, озера, яри і подібні перешкоди. Відстань між такими опорами може досягати 1,5…2,5 км, а висота – більше 200 м.

За конструктивним рішенням стальні опори бувають вільно стоячими і з відтяжками, при цьому вони можуть бути одно стояковими і портального типу (рис. 17.8).

б)
а)

в)


Рис. 17.8. Конструктивні рішення стальних опор: а-вільно стояча одностоякова; б-одностоякова на відтяжках; в-портальна на відтяжках; 1-відтяжки





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...