Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика стійкості ОЭ до світлового імпульсу



Найменування цеху Характеристика цеху Міра вогнестійкості Категорія пожароопасности Світловий імпульс, кДж/м2
Ливарний Матеріалів, що згорають, немає   Г  
Шліфувальний Дерев'яні двері, рами   Д  
Столярний Дошки, стружки   В  

Визначення можливості роботи при радіоактивному зараженні території ОЕ. РЗ місцевості зазвичай не робить істотного впливу на технологічні процеси, за винятком ряду об'єктів хімічної, електронної і харчової промисловості. Дія радіації на живі організми розглянута в попередніх главах. Критерієм оцінки стійкості елементів ОЕ і продукції, що випускається, є доза випромінювання. Захист визначається коефіцієнтом послаблення радіації, яка розраховується по формулі:

Косл = 2h/a,

де h – товщина захисного шару, см,

а - товщина шару половинного послаблення, см.

Необхідні дані для розрахунків беруться з довідкових матеріалів ЦЗ. Підсумкові дані зводяться в таблиці.9.4. Використовуючи ці таблиці, можна розрахувати режими радіаційного захисту, які потрібно вводити при обстановці, що реально складається. При розробці ІТМ ЦЗ визначається необхідність герметизації приміщень, оцінюється можливість і необхідність створення додаткових робочих змін і відпрацьовуються заходи для виконання швидкої перезміни.

Таблиця 9.4





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...