Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опис експериментальної установки. Дослідження розгалуженого електричного кола синусоїдного струму виконують на експериментальній установці (рис



Дослідження розгалуженого електричного кола синусоїдного струму виконують на експериментальній установці (рис. 4.7) з паралельно з’єднаних індуктивної котушки Z К, яка має значний активний опір, і конденсаторної батареї змінної ємності C.

Установка живиться від мережі А, В змінної напруги через двополюсний автоматичний вимикач QF 1 і регулювальний автотрансформатор TV 1 за допомогою якого підтримують незмінну напругу U на затискачах приймачів протягом усього досліду, яку вимірюють вольтметром PV 1. Частотомір PF 1 використовують для виміру частоти f, ватметр PW 1 – активної потужності P, амперметри PA 0, PA 1, PA 2 - струмів I, І 1, І 2 відповідно нерозгалуженої частини кола і окремих віток. Зразковий резистор з невеликим опором R 0 забезпечує одержання осцилограм струму i (t) за допомогою однопроменевого електронного осцилографа PS 1 з двоканальним електронним комутатором SF 1, на входи I і II якого відповідно подають напруги u та , а вихід III його з’єднують із входом Y вертикальної розгортки осцилографа. Це дозволяє одночасно спостерігати на екрані осцилографа суміщені осцилограми напруги u (t) і струму i (t). Осцилограф PG 1 і комутатор SE 1 живляться від мережі змінної напруги A, B, вмикання і вимикання яких здійснюють за допомогою вимикача, встановленого на осцилографі. Нерухомість зображення на екрані осцилографа досягають незначним регулюванням кута повороту його відповідної ручки.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...