Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимір змісту піску відстійником ОМ-2



Металевий відстійник ОМ-2 (рис. 9) являє собою циліндричну судину 2, що закінчується внизу трубкою з прорізами. Усередині трубки поміщена градуйована скляна бюретка 3 (пробірка) об’ємом 10 см3 з ціною поділки 0,1 см3. Бюретка закріплюється гвинтом 4. Відстійник закривається кришкою 1, що має об’єм 50 см3.

У верхній частині на рівні об’єму 500 см3 знаходиться отвір діаметром 3 мм.

Виміри проводять у наступному порядку. Знімають кришку й у відстійник наливають спочатку 200¸300 см3 чистої води. Потім кришкою відміряють 50 см3 випробуваного розчину і вливають його у відстійник. Не промиваючи кришки, зачерпують нею воду, при цьому в ній розчиняється розчин і пісок, що залишилися на внутрішніх стінках, і виливають у відстійник.

Потім наповняють відстійник водою до рівня трьохміліметрового отвору на його бічній поверхні, тримаючи його вертикально. Щільно закривають прилад кришкою, прикривши отвір пальцем, і інтенсивно збовтують уміст протягом 30 с, тримаючи відстійник у горизонтальному положенні. Швидко повертають відстійник у вертикальне положення і засікають час.

Об’єм V визначають по шкалі бюретки через 1 хв. спокою. Загальний зміст піску

, %.

Вимір водовіддачі і товщини глинистої кірки





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...