Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 8, 9



Контроль за розробкою нафтогазових

родовищ і аналіз ефективності застосованих

методів видобування нафти і газу.................................63

ПЕРЕЛІК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ....................69

 
 

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ


Метою курсу "Геологічні основи розробки нафтових і газових родовищ" є формування чіткої уяви у студентів про значення енергетичних властивостей нафтових і газових родовищ, які пов'язані з термобаричними умовами в надрах осадової облонки Землі і від яких залежить режим роботи нафтових і газових пластів.

Завданням вивчення дисципліни є засвоєння студентами геологічних особливостей розробки нафтових, газових, газоконденсатних родовищ, а також газових родовищ з нафтовими облямівками і нафтових покладів з газовими шапками в залежності від конкретних геологічних умов залягання продуктивних горизонтів в родовищах.

В процесі вивчення курсу студент повинен знати – енергетичні властивості нафтових і газових родовищ, термобаричні умови в надрах осадової оболонки Землі та режими роботи нафтових і газових пластів; вміти – застосувавши отримані знання, скласти проект раціональної розробки покладу вуглеводнів, який би забезпечив максимальну нафтогазовіддачу нафтогазоносних пластів у найкоротші терміни та з мінімальними витратами.

Базою вивчення курсу „Геологічні основи розробки нафтових і газових родовищ” є геологічні дисципліни, які студенти попередньо вивчали, а також математика, фізика, хімія, нарисна геометрія та інші. Згідно з навчальним планом дисципліни "Геологічні основи розробки нафтових і газових родовищ" для студентів напряму 6.040103 „Геологія” передбачено 32 години лабораторних занять. Студентами також, виконується домашня графічно-розрахункова робота.

Лабораторна робота № 1

Методика визначення коефіцієнта аномальності температурних умов у надрах родовищ вуглеводнів





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...