Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 8. У липні місяці Авакумова А.Д



У липні місяці Авакумова А.Д. відпрацювала 15 днів замість 21 робочого дня з причини тимчасової непрацездатності (лікарняний). За місяць працівниці нарахована заробітна плата у сумі 800 грн. Стаж роботи – 6 років. За попередні 6 місяців загальна сума нарахованої з/пл склала 5350 грн.; відпрацьовано за цей період 108 днів. Розрахувати суму лікарняних, а також суму зобов’язань перед страхуванням (Пенсійний фонд, фонд соціального страхування з тимчасової непрацездатності, ФСС на випадок безробіття, ФСС від нещасних випадків (1,04 %)) з нарахувань та утримань з заробітної плати. Відобразити здійснені операції в бухгалтерському обліку.

Задача 9.

Працівник підприємства Петренко М.Л. працює за почасово-преміальною системою оплати праці. У вересні місяці він відпрацював 140 годин, у т.ч. 10 годин надурочно (4.09 – 4 години, 25.09 – 6 годин). Годинна тарифна ставка складає 1,2 грн. За кожен відсоток перевиконання планового завдання передбачена премія у розмірі 1,2 % тарифної ставки. Виробниче завдання Петренко М.Л. виконав на 106,3 %. Розрахувати суму, яка нарахована працівнику за вересень місяць. Провести обов’язкові утримання з заробітної плати та визначити суму, яку отримає Петренко М.Л. за вересень місяць. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...