Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція №1



Кафедра маркетингу

КУРС ЛЕКЦІЙ

з дисципліни

“Маркетингова цінова політика” для студентів

напряму підготовки 6.030507 “ Маркетинг

освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр

Полтава

Курс лекцій з дисципліни “Маркетингова цінова політика” для студентів

напряму підготовки 6.030507 “Маркетинг” освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр - Полтава: ПНТУ, 2012. - 114с.

Укладач: ст. викладач Мірошниченко В.Т.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри маркетингу

д. е. н., професор _____________________ П.І. Коренюк

Рецензенти: А.С. Старовірець, к.е.н., доцент, В.В.Добрянська к.т.н., доцент.

Схвалено на засіданні кафедри

Протокол № 2 від 24 вересня 2012р.

Вступ

Використання цін у розрахунках, прогнозуванні подальшого розвитку підприємства, плануванні та аналізі його фінансової діяльності вимагає від маркетологів чіткого розуміння принципів формування цінової стратегії та методів ціноутворення.

Метою дисципліни "Маркетингова цінова політика" є формування теоретичних знань та практичних навичок щодо розробки і реалізації маркетингової цінової політики підприємства.

Поданий матеріал містить концептуальні, методологічні та методичні положення маркетингової цінової політики. Розкрито зміст поняття цінової політики, цінової стратегії та цінової тактики. Сформовано методологію оцінки впливу основних чинників на процес ціноутворення.

Розглянуто математичні методи, які дозволяють оптимізувати ціни, оцінити еластичність попиту від ціни, виявити вплив ціни на прибуток. Математичні методи дають змогу обґрунтувати управлінські рішення щодо встановлення цін в умовах змін кон'юнктури ринку.

Актуальним є вивчення методів оцінки та аналізу цінового ризику за допомогою економічних та математичних методів з точки зору кількісних характеристик ризику та його впливу на цінову політику. Розглянуто особливості ціноутворення на міжнародних ринках, визначено склад експортної та імпортної ціни. Обґрунтовано вплив держаного регулювання на ціноутворення. Особлива увага приділяється методології встановлення цін у різних секторах національної економіки.

Лекція №1.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 501 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...