Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад і організація внугримашинного інформаційного забезпечення задач маркетингу



Інформація, необхідна для організації збуту продукції, має ключове значення, тому що будь-яка діяльність в системі управління матеріальними ресурсами ґрунтується на знанні конкретної ситуації, що зложилася на ринку виробництва товарів. Більшість маркетингових задач самі по собі є інформаційними. Відсутність необхідної маркетингової інформації, використання невірної або несвоєчасної інформації може стати причиною серйозних економічних прорахунків.

Накопичувана циркулюча інформація щодо збутової діяльності, що зберігається й обраблюється, має ряд істотних особливостей, з яких необхідно відзначити наступні:

- вона відрізняється більшим обсягом і різноманітна за змістом;

- число типів господарських операцій обмежено, у зв'язку із чим оброблюваний масив інформації не відрізняється особливою складністю;

- на різних підприємствах, що займаються маркетинговою діяльністю, відбуваються різкі коливання між обсягами вхідної й вихідної інформації;

- переважна більшість інформацій стосується оборотних коштів, які в маркетинговій діяльності мають набагато більше значення, ніж в інших інформаційних системах, і т.д.

З урахуванням світової практики оперативна інформація про загальну економічну кон'юнктуру у вигляді біржових котувань, комерційна інформа-ція про учасників ринку - підприємствах і продукції, ділові новини про події, що відбуваються на ринку, і т.д. має ключове значення в підприємницькій діяльності. Така інформація надається користувачам у вигляді баз даних (БД) через комунікаційні інформаційно-обчислювальні мережі, а її ефективне використання припускає можливість здійснення угод в електронній формі.

Успішному функціонуванню системи маркетингу на економічному об'єкті сприяє тільки та інформація, яка реально необхідна для ліквідації інформаційних вакуумів, з одного боку, і ліквідації всієї надлишкової інформації - з іншого.

Для швидкого й зручного задоволення інформаційних потреб всіх користувачів у збутовій діяльності призначене внутрімашинне інформаційне забезпечення. До нього пред'являються наступні вимоги:

- організація швидкого й ефективного пошуку потрібної інформації;

- вивід даних у формі, зручній для користувача або рішення кожної конкретної задачі;

- наявність можливості ведення й коректування даних, підтримуючих їх в актуальному стані;

- надійність і працездатність даних і т.д.

Внутрімашинне інформаційне забезпечення маркетингової діяльності містить у собі всі види спеціально организованої інформації, наданої у формі, сприйманій технічними засобами комп'ютерної інформаційної системи керування матеріальними ресурсами. За змістом внутрімашинне інформаційне забезпечення цієї сфери є сукупністю відомостей, наданих формалізовано й використовуваних у керуванні матеріальними ресурсами при рішенні задач маркетингу.

У рамках АРМ маркетолога весь інформаційний фонд підприємства функціонує у формі бази даних, бази знань і програмних засобів, які організовані в автоматизованому банку даних (АБД).





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...