Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Належна безсторонність і належна точність у новинах



5.1 Новини, у будь-якій, повинні повідомлятися з відповідною точністю і подаватися з належною безсторонністю.

5.2 Значні помилки у новинах звичайно повинні швидко визнаватися і виправлятися в ефірі. Виправлення повинні бути відповідним чином вставлені в розклад.

5.3 Жодний політик не може використовуватися як диктор випуску новин, інтерв’юер чи репортер у будь-яких програмах новин, якщо тільки для цього немає редакційного обґрунтування. У такому разі політична належність цієї людини має бути чітко пояснена аудиторії.

Особливі вимоги до безсторонності: новини та інші програми. Питання політичної або трудової полеміки, а також питання, що належать до поточної публічної політики.

Значення терміна "питання політичної або трудової полеміки, а також питання, що стосуються поточної публічної політики":

Питання політичної чи трудової полеміки – це політичні чи трудові проблеми, щодо яких тривають дискусії поміж політиків, учасників трудових взаємовідносин та/або засобів масової інформації. Питання, що належать до поточної публічної політики, не обов’язково є предметом дискусії, проте належать до політики, що обговорюється або щодо якої уже ухвалено рішення місцевим, регіональним або національним урядовим органом чи органами, уповноваженими цими урядовими органами на здійснення політики за їхнім дорученням, – наприклад, неурядовими організаціями, відповідними європейськими інституціями тощо.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...