Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Юридична служба бі-бі-сі



Юридична служба Бі-Бі-Сі опікується юридичними питаннями, що стосуються Бі-Бі-Сі, до того ж різні відділи опікуються різними питаннями.

Відділ юридичних консультацій з програм надає доефірні консультації щодо основних питань, пов’язаних з інформаційними матеріалами, поміж яких:

· наклеп

· недоторканність приватного життя

· неповага до суду

· жертви статевих злочинів

· обмеження повідомлень.

Консультації з інших питань слід запитувати у відповідних відділах. Див. нижче.

У відділі юридичних консультацій з програм є черговий юрист, який працює цілодобово, для з’ясування термінових питань, що стосуються новин.

По консультації щодо законодавства Шотландії про засоби масової інформації слід звертатися до юристів Бі-Бі-Сі у Ґлазґо.

Консультації щодо зарубіжного права можна одержати в юридичній службі Бі-Бі-Сі, де є список юристів у різних країнах.

НАКЛЕП

Приватна особа може подати позов до третьої сторони про завдання шкоди її репутації внаслідок трансляції чи публікації матеріалу, включаючи матеріали в Інтернеті.

Ця ділянка права називається наклепом або дискредитацією. Вона являє собою найбільшу правову пастку, пов’язану з продукцією Бі-Бі-Сі, яка може спричинити серйозні фінансові наслідки якщо ми помилимося.

Будь-яка приватна особа або компанія можуть подати позов у тому разі, якщо можна розпізнати за тим, що сказано, та в разі, якщо цей матеріал є наклепницьким стосовно них. Це означає, що такий матеріал принижує їх в очах розсудливих людей загалом.

Позивач не обов’язково має показати, що зазнав якоїсь справжньої шкоди, або що сказане – неправда. Навпаки, відповідач зазвичай має довести, що це було правдою.

У разі участі в судовому розгляді, пов’язаному з наклепом, є кілька можливих способів захисту, але зазвичай знадобляться вагомі докази на підтримку ваших тверджень.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...