Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Витрата низькозамерзаючої охолоджуючої рідини



Витрата низькозамерзаючої охолоджуючоїрідининормативна ( ) при експлуатації техніки визначається розрахунковим способом в залежності від величини заправки охолоджуючоїрідини техніки, кількості місяців експлуатації техніки з низькозамерзаючою охолоджуючоюрідиною та норми її витрати:

= запр ОР n

запр ОР - заправка низькозамерзаючої охолоджуючої рідини техніки;

- норма витрати низькозамерзаючої охолоджуючої рідини, запр/місяць.

- кількість місяців експлуатації техніки з низькозамерзаючою охолоджуючою рідиною, місяць;

Витратою низькозамерзаючої охолоджуючої рідини фактичною ( ) вважається кількість цієї рідини, яку витрачено протягом звітного періоду на поповнення експлуатаційних витрат і промивання системи охолодження двигунів.

Величина витрати низькозамерзаючої охолоджуючої рідини визначається в тих одиницях виміру, в яких вимірюється об’єм системи, де вона застосовується, математично округлюючи отримане значення.

Списання витрати низькозамерзаючої охолоджуючої рідини фактичної здійснюється згідно актів списання, але не більше встановлених постійних та тимчасових норм витрати. З метою економного використання низькозамерзаючої охолоджуючої рідини під час промивання системи охолоджування двигунів машин та агрегатів її використання повинно бути багаторазове.

Охолоджуюча низькозамерзаюча рідина, залита в систему охолодження машин, рахується як така, що є у наявності. Після зливання охолоджуючої низькозамерзаючої рідини вона списується з обліку як свіжа і оприбутковується як відпрацьована в перерахунку на відповідну стандартну.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 1285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...