Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Норми витрати пального



Важливим фактором, який забезпечує контроль за економією ПММ, є нормування їх витрат на матеріальній частині. Витрати пального, мастильних матеріалів та спеціальних рідин на експлуатацію, ремонт, консервацію та зберігання озброєння, техніки та обладнання Збройних Сил визначаються техніко-економічно обґрунтованими нормами.

Норми витрати пального можуть бути - постійними або тимчасовими.

Постійні норми витрати пально-мастильних матеріалів для зразків техніки, яка використовується в галузях національної економіки, затверджуються Кабінетом міністрів України. Норми витрати ПММ для техніки, яка поступає в Збройні Сили України, оголошується наказом Міністра оборони України.

Для кожного зразка техніки та озброєння, на які норми витрати ПММ Кабінетом міністрів України не затверджені, постійні норми розробляються на підставі звітних даних про фактичну витрату пально-мастильних матеріалів, отриманих при експлуатації, ремонті та консервації техніки у військових частинах (кораблях ВМС) за період не менше року.

Їх розробляють головні та центральні управління Міністерства оборони України, які відповідають за експлуатацію озброєння, техніки та обладнання, узгоджують їх з Центральним управлінням забезпечення пально-мастильними матеріалами Головного управління логістики Командування сил підтримки ЗСУ (ЦУЗПММ) та вводять в дію наказом Міністра оборони України.

Тимчасові норми витрати ПММ вводяться в дію наказами (директивами) та вказівками відповідних Командувачів видами ЗС України, начальниками родів військ, начальниками головних та центральних управлінь МО України, що займаються розробкою, замовленнями та експлуатацією озброєння і техніки. Ці норми перед застосуванням узгоджуються з Центральним управлінням забезпечення пально-мастильними матеріалами Головного управління логістики Командування сил підтримки ЗСУ. Вони вводяться в дію на термін не більше двох років.

При відсутності постійних або тимчасових норм витрат пально-мастильних матеріалів, до їх встановлення, ПММ виділяються на озброєння (техніку) відповідно до Інструкцій по їх експлуатації, але на строк не більше трьох місяців з моменту введення їх в експлуатацію. Відповідальність за своєчасну розробку та правильне застосування постійних та тимчасових норм витрат ПММ на озброєнні, техніці та обладнанні ЗС України покладається на відповідні головні та центральні управління Міністерства оборони України, а контроль за їх застосуванням - на Центральне управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Головного управління логістики Командування сил підтримки ЗСУ.

При проведенні фізико-хімічних аналізів, лабораторних та науково-дослідних робіт в лабораторіях науково-дослідних закладів та установ, в навчальних закладах, на підприємствах та у військових частинах потрібно керуватись нормами витрати ПММ, які встановлені відповідними стандартами та технічними умовами.

У Збройних Силах України при експлуатації (використанні), ремонті, консервації та зберіганні озброєння, техніки та обладнання застосовуються марки пально-мастильних матеріалів, які передбачені технічною документацією та допущені до застосування.

Розрізняють основні марки ПММ, дублюючі та резервні. Застосування резервних марок ПММ допускається у виключних випадках з дозволу посадової особи, яка відповідає за експлуатацію і ремонт відповідного зразка техніки у військовій частині (з’єднанні).

Експлуатація техніки, на якій застосовується резервна марка пально-мастильних матеріалів, повинна бути терміново припинена при поступленні у військову частину основних або дублюючих марок пально-мастильних матеріалів. Після проведення дослідів та накопичення досвіду експлуатації техніки дозволяється вносити зміни в норми витрати пального за вказівками начальників головних та центральних управлінь, які відповідають за розробку норм витрат пально-мастильних матеріалів, та начальника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Головного управління логістики Командування

сил підтримки ЗС України.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 2228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...