Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Студент-викладач



Напівскладеним називається ключ, що містить декілька атрибутів, між якими на відміну від повністю складеного ключа існує залежність Б:1(БАГАТО-ДО-ОДНОГО). Тут атрибути в ключі впорядковуються за принципом: кожний наступний уточнює попередній. У відношенні СТУДЕНТ-УСПІШНІСТЬ використовувався напівскладений ключ F, D.

Взаємозв'язок таблиць є найважливішим елементом реляційної моделі даних. Вона підтримується зовнішніми ключами (foreign key).

Розглянемо приклад, у якому база даних зберігає інформацію про рядових співробітників (таблиця Співробітник) і керівниках (таблиця Керівник) у деякій організації (рис.4.4).

 
 


Рис. 4.4 - Схематичне представлення зовнішнього ключа

Первинний ключ таблиці Керівник - стовпець Номер (наприклад, табельний номер). Стовпець Прізвище не може виконувати роль первинного ключа, тому що в одній організації можуть працювати два керівники з однаковими прізвищами. Будь-який співробітник підпорядковується єдиному керівнику, що повинно бути відображено в базі даних. Таблиця Співробітник містить стовпець Номер керівника, і значення в цьому стовпці вибираються зі стовпця Номер таблиці Керівник (див. рис.4.4). Стовпець Номер Керівника є зовнішнім ключем для таблиці Співробітник.

Контрольні запитання.

1. Які основні вимоги висуваються до ключів?

2. Які типи відношень між атрибутами характерні для різних типів ключів?

3. В яких випадках застосовуються зовнішні ключі?

4. Коли ключ включає всі атрибути відношення?

10.2. РОЗРОБКА УНІВЕРСАЛЬНОГО ВІДНОШЕННЯ

Основна (друга) фаза аналiзу предметної областi складається з:





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...