Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Флот на замкнених морях



Одним з головних завдань ВМС є сприяння сухопутним військам своєю зброєю. Для цього використовують кораблі та підводні човни, що виконують функції високошвидкісних захищених платформ – носіїв зброї (high-speed, armored weapon carrier), яка підвозиться на необхідну відстань до берега противника. Вони сприяють у веденні бойових дій сухопутним військам. Такою зброєю може бути ракетна зброя, літаки на авіаносцях тощо.

Розглянемо можливості кораблів і підводних човнів у сприянні сухопутним військам. Застосування корабельної артилерії (naval artillery) малоефективне, втім, більш-менш обмежено її можна використовувати в локальних конфліктах, які можуть виникнути на приморському напрямку. Ракетна зброя ВМС причорноморських держав не здатна ефективно уражати наземні цілі. На сьогодні зброю, спроможну знищувати будь-які наземні цілі, мають держави-члени НАТО. Це нове покоління ракет „Гарпун” (дальність дії – 440 км, універсальна система самонаведення) та ракети морського базування (sea-launched missile) „Томагавк”.

Виникає питання: чи потрібен флот взагалі? Потрібен. Нині завдання Збройних Сил прийнято поділяти на завдання мирного часу і на завдання воєнного часу.

Для ВМС України завданнями воєнного часу є: висадження тактичних морських десантів (amphibious tactical landing); захист від морських тактичних десантів; забезпечення перевезення військ на приморських напрямках через гирла річок та лиманів (firth) тощо. Завданнями мирного часу є: участь у спільних миротворчих операціях; демонстрація своїх можливостей та виробничих потужностей України в напрямку розбудови сучасних ВМС; налагодження дружніх стосунків з ВМС інших держав; участь у спільних навчаннях.

Проте основним завданням ВМС на сучасному етапі розвитку країн, насамперед європейських, є необхідність бути стримуючою силою для імовірного противника у будь-яких конфліктах і в будь-який час при найменшій спробі вирішення політичних питань із застосуванням сили.

O Translate by ear




Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...