Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття про систему часових форм дієслова



Дієслово в англійській мові має особові і неособ о в і форми.

Особові форми дієслова виражають дію із зазначенням особи, числа, способу, часу і стану. До особових належать форми дієслова у трьох особах однини і множини в усіх часах активного і пасивного стану в дійсному, умовному і наказовому способах. Ці форми у реченні виконують функ­ції присудка.

Неособові форми дієслова виражають дію без зазначення особи, числа, способу і не мають звичайних дієслівних часових форм. Вони не бувають присудком у реченні, а виконують функції інших членів речення. До неособових форм дієслова належать інфінітив (the Infinitive), герундій (the Gerund) і дієприкметник (the Participle).

Дієслова в англійській мові мають чотири основні фор­ми:

І — інфінітив (the I n f і n і t і v е); II — минулий не­означений час (Past I n d e f і n і t e); III — дієприкмет­ник минулого часу (Past Participle); IV — дієпри­кметник теперішнього часу (Present Participle).

За способом творення Past Indefinite і Past Participle дієслова поділяються на правильні і неправильні.

Правильні дієслова утворюють форму минулого неозначеного часу (Past Indefinite) і форму дієприкметника минулого часу (Past Participle) додаванням у всіх особах закінчення - ed до інфінітива:

І II III

to work work ed work ed

to stay stay ed stay ed

to dry dri ed dri ed

Неправильні дієслова утворюють другу і третю форми особливими способами, і їх необхідно запам'ятати (див. с.184).

to begin began begun

to go went gone

ДІЙСНИЙ СПОСІБ (THE INDICATIVE MOOD)





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 377 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...