Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття № 16



Проведення контрольної роботи та модуля №2

(2 години)

3.КОМПЛЕКС ІНДИВІДУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ

З ДИСЦИПЛІНИ "ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА"

Самостійні завдання та методика їх самостійного виконання є невід’ємною частиною вивчення дисципліни "Економіка підприємства" студентами економічних спеціальностей денної форми навчання.

Мета виконання індивідуальних завдань з дисципліни "Економіка підприємств" – допомогти студенту закріпити теоретичні знання, отримані на лекціях, практичних заняттях і при самостійному вивченні даної дисципліни.

Відповідно до свого варіанта (номера) студент вибирає завдання, що виконує за пропонованою методикою.

При підготовці індивідуального завдання №5 студент використовує результати раніше виконаних завдань, вибрані заходи, що забезпечують зміни економічних показників. При цьому виконуються розрахункові та аналітичні роботи з обґрунтуванням економічної ефективності розглянутого підприємства. Пропонуються фактори, що забезпечують ріст (зменшення) зазначених і розрахованих економічних показників.

Виконані індивідуальні завдання здаються на кафедру економіки підприємства для перевірки з наступним їх захистом в установлені навчальним планом терміни. При невиконанні зазначених вимог роботи не зараховуються і студент до іспиту не допускається.

Відповідно до заданого варіанта студентом розраховуються необхідні економічні показники.

Загальні дані для всіх варіантів: тип підприємства з масовим виробництвом однотипної продукції; норми і нормативи, затверджені в законодавчому порядку.

Примітка: студенти напрямів «Економічна кібернетика» та «Маркетинг» виконують завдання №1 та №2. Студенти напряму «Менеджмент» виконують завдання №№ 1, 2, 3, 4, 5.

Вимоги до оформлення індивідуальних завдань

Матеріал індивідуальних задань викладається відповідно до їх змісту. Завдання повинні бути пронумеровані та виділені в тексті й змісті. Кожне завдання починається з нової сторінки.

Робота може бути набрана на комп'ютері або надрукована на машинці. Таблиці, рисунки й інший ілюстративний матеріал повинен бути виконаний на аркушах білого паперу формату А4 (297х210).

Текстова частина роботи друкується через півтора міжрядкових інтервала на одному боці аркуша того ж формату з дотриманням розміру полів: ліве – 30, праве – до 20, верхнє і нижнє – не менше 20 мм. При посиланні у роботі на цитати, дані, висловлення авторів необхідно зазначити джерело, з якого вони взяті, наприклад [1, 3].

Якщо в роботі використовується досить великий цифровий матеріал, то його зводять у таблиці. Кожна таблиця супроводжується назвою, над якою пишуть "Таблиця 1" без значка "№". Нумерація таблиць у роботі повинна бути наскрізною.

У текстовій частині контрольної і курсової робіт обов'язково повинні бути висновки і короткі коментарі, що випливають з даних таблиці. Посилання на таблицю в тексті роблять так: (див. табл. 1).

Під ілюстраціями (рисунки, графіки, схеми і т.д.) пишуть "Рис. 1" і нумерують їх арабськими цифрами в тій послідовності, в якій на них посилаються, наприклад (див. рис. 1).

Формули варто набирати окремим рядком, виділяючи інтервалом зверху і знизу. Довгі формули, що не поміщаються в одному рядку, можна переносити після знаків "+", "-". Пояснення символів і числових коефіцієнтів необхідно наводити безпосередньо у тій послідовності, у якій вони зустрічаються у формулі, з нового рядка, починаючи зі слова "де".

У тексті роботи наводяться найбільш важливі й основні таблиці, схеми, рисунки. Допоміжний матеріал (первинні дані, таблиці з проміжними розрахунками і т.д.) треба подавати як додатки у кінці роботи. Їх позначають і нумерують у правому верхньому куті сторінки так: Додаток А, Додаток Б і т.д.

Індивідуальні завдання включають:

1. Титульний аркуш.

2. Зміст.

3. Вступ.

4. Основні розрахунки й аналітичне обґрунтування.

5. Висновок.

6. Додатки (при необхідності).

7. Список використаної літератури.

При складанні списку використаної літератури (бібліографічний список), що розкриває зміст розроблювальних тем, необхідно перелічити підручники і навчальні посібники, статті в журналах, збірниках, офіційні документи (закони, укази Президента і постанови Кабінету Міністрів, типові та галузеві методики, матеріали, інструкції, стандарти і т.п.), що діють у даний час на підприємствах України.

Повний бібліографічний список у роботі складається в процесі вивчення алфавітного і систематичного каталогів бібліотеки, реферативних журналів та каталогів сигнальної інформації.

Вивчена література складає основу формування бібліографічного списку, який повинен відповідати загальноприйнятим вимогам. Першими у списку необхідно вказувати офіційні документи відповідно до теми (закони України, постанови і т.п.). Спеціальну літературу розташовувати за абеткою. Повідомлення про книги (підручники, довідники) повинні включати: прізвище та ініциали авторів, назву, місто, видавництво і рік видання, а інформація про статтю з періодичного видання: прізвище та ініциали автора, назву статті, журналу, рік видання, том (при необхідності), номер видання (журналу) і сторінки статті (від і до).





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 164 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...