Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система автоблокування



Існує автоматичне блокування АБ і напівавтоматичне блокування ПАБ. При обох видах дозвіл зайняти перегін здійснюється сигналами відкритих вихідних і прохідних світлофорів. Це дозволяє замикати перегони блокуванням вихідних світлофорів. Світлофори на станціях при колійному блокуванні нормально закриті. Відкриття любого з вихідних світлофорів виключає можливість відкриття останніх, що служать для відправлення на цей же перегін поїздів з інших колій станції.

При АБ перегін між станціями поділяється на більш короткі блок-ділянки: 1000-2600 м., які розділені прохідними світлофорами, які відділяють один від одного на міжстанційному перегоні кілька поїздів. Потяги відправляють, не чекаючи, поки попередньо відправлені потяти прибудуть на сусідню станцію (наступну). Це підвищує пропускну здатність залізниці.

Порядок руху поїздів виконується так: під час відправлення поїзду зі станції дозвіл машиністу зайняти блок-ділянку перегону подається вихідними світлофором, що відкривається черговим по станції. Блокування першої блок-ділянки відбувається в той момент, коли вихідний світлофор при проході повз нього головою поїзду автоматично закривається і тим самим замикається огороджена блок-ділянка.

Розблокування цієї ділянки здійснюється автоматично, коли ділянка буде звільнена поїздом і тоді можна буде відкривати знову вихідний світлофор і відправляти наступний потяг.

Аналогічно відбувається рух поїзду по перегону повз прохідні світлофори, які нормально відкриті і дозволяють рух на блок-ділянку.

В залежності від умов експлуатації існує:

- одноколійне АБ

- двоколійне АБ

- двостороннє АБ

Одноколійне АБ використовується на одноколійних ділянках перегону. Рух здійснюється в обох напрямах.

Двоколійне АБ – на двоколійних ділянках перегону, де рух на колії здійснюється у своєму визначеному напрямі (це одностороннє АБ). Якщо рух по кожній з двох колій здійснюється в обох напрямах, то це – двостороннє АБ.

АБ є постійного струму (використовується на ділянках з автономною тягою – тепловозна, парова) і кодове АБ (на електрифікованих ділянках, рейкові кола живляться змінним струмом).





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1159 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...